samp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Witam, Zainstalowałem sobie w celach edukacyjnych serwer z CentOS5 i wirtualizacją Xen do tego panel SolusVM w wersji trial. Bylo kilka problemów ale ze wszystkim się uporałem poza jednym a dokładnie o tym: Dodam że próbowałem tego: http://wiki.solusvm.com/index.php/Xen_Memory_Cap niestety nic nie daje. Mial ktoś może już taki problem ? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 (edytowany) Na matce wszystko poprawnie skonfigurowane? Pisałeś do supportu SolusLabs? ps. na początek do nauki lepiej zainstaluj czystego centosa/debiana + XEN 4 Edytowano Marzec 12, 2011 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 dom0_mem=512m musi działać, widocznie bootujesz nie ten kernel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Na matce mam wirtualizację OpenVZ i śmiga wszystko pięknie. Napisałem do SolusLab, czekam na odpowiedź. Na serwerze mam 2 jądra, bootuje odpowiednio pierwsze i drugie z w/w parametrem i bez efekt jest jedynie taki że wartość ramu zmienia się z -2........ na -5....... i nic poza tym, wona przestrzeń dyskowa na na partycji lvm też nie drgnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Na Solusie xen chodzi tylko na serwerze slave, który podpinasz do mastera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Na Solusie xen chodzi tylko na serwerze slave, który podpinasz do mastera. Tak wiem o tym. Tak też mam zrobione o czym napisałem post wyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 a jak zmniejszysz ilosc pamieci dla NODa to co wtedy pokazuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Tak wiem o tym. Tak też mam zrobione o czym napisałem post wyżej. Czyli masz 2 różne serwery dedykowane? Tak gwoli ścisłości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Tak, mam dwie różne fizyczne maszyny, jedna na OpenVZ + SolusVM (działa poprawnie) druga na Xen + SolusVM (z tą są problemy). Jeżeli zmieniam wartość NOD dodaje czy odejmuje jedynie w panelu widnieje inna wartość pamięci ale w dalszym ciągu na minusie i 100% zajęte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Hmm sprawa o tyle dziwna że podałem Panom z SolusLab dane SSH do obu maszyn i męczą się już 4 godzinę. Najwidoczniej problem jest niespotykany, póki co kazali mi jeszcze poczekać w między czasie macie może jakieś sugestie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach