patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 Chyba czas na EOT bo mam wrażenie, że mówimy o dwóch różnych rzeczach.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 A tak na marginesie, wynajmujac mieszkanie w Niemczech jakiego prawo musisz przestrzegac ? Polskie ? A teraz przenies to na serwery i znasz moje nastepne pole popisu Jakie stanowisko mam tutaj w Niemczech musi byc juz tobie znane, i tego niestety nikt nie zmieni :twisted: Ale to nie ma nic wspólnego z ofertą po niemiecku, tu chodzi o fakt wynajęcia serwerów w Niemczech. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 Dziękuję za uprzedzenie - dobrze wiedzieć co planuje konkurencja w czasach stagnacji firmowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasz.b 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 Dziękuję za uprzedzenie - dobrze wiedzieć co planuje konkurencja w czasach stagnacji firmowej To nazywa sie biznes Panie Fujara. Jesli firma CP-cxc.pl posiada prawie 16-letnie doswiadczenie w biznesie to taki maly procesik nie jest problemem. O sytuacje finansowa mojej firmy Pan nie musi martwic sie. Budzet na ochrone wlasnych interesow ze wzgledu na wyzsze zyski zostal zwiekszony. Mam nadzieje, ze pewnosc siebie z Panskiej strony wynika z przeprowadzonych konsultacji z prawnikiem. Ja osoboscie nie mam nic do stracenia poza kilkoma tysiacami zlotych, ktore i tak zostana odpisane od dochodow, a Pan lub wlasciwie firma CP- cxc.pl ? Tomasz Benert Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega107 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 Odnosze wrażenie, że ktoś jest mocno zflustrowany tym, że traci rynek zbytu i chwyta się wszelkich sposobów. Prawda jest taka, że przesłuchanie odbędzie się po pół roku od złożenia papierków, a pierwsza "wokanda" odbędzie się przy dobrych wiatrach za jakieś 1 max. 1,5 roku. Notabene też uważam, że nic nie zyskasz półki nie będziesz miał zarejestrowanej działalności w Polsce. Prawda jest taka, że prawo jest prawem, a życie życiem. Pozdrawiam i Wesołych świąt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2005 Odnosze wrażenie, że ktoś jest mocno zflustrowany tym, że traci rynek zbytu i chwyta się wszelkich sposobów Odnoszę podobne wrazenie Panie Tomaszu prosze wybaczyc ale nie mam ochoty na, ze sie tak brzydko wyraze, pyskówkę z Panem ... Moja jedna linijka wypowiedzi spowodowala Pana wypowiedz liczącą sobie 3 akapity, mysle, ze to mowi samo za siebie ... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Chciałbym zauwazyć, że jest to wątek o Livenet.pl, a nie o prawie... moglibyście prowadzić tę dyskusję na innym wątku, w sumie to nawet przydałoby się o tym ponawijać trochę... dziwi mnie, że żaden admin lub moderator nic nie robi z tą rozmową ("offtopicowe gadki").. A co do Livenet.pl - znowu padła baza... to już chyba tradycja - średnio co tydzień! WRRRR.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Dlatego się stamtąd wyniosłem - a wmawiali mi że to przez moją strone... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Witam, bazy padają w związku z chwilowym obciążeniem, dziś w nocy razem z drugim administratorem zajmiemy się tym problemem. Btw, proszę już nie "wjeżdżać" na Pana fujare ... Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k2 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Heh, tez mnie wyproszono z livenet. Zarzut byl taki, ze trzymam artykuły w bazie danych... To ich biznes. Nie polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rofi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2006 Ostatnio otrzymalem skarge prawnika tutaj w Niemczech, tylko z tego powodu ze sklep w j.niemieckim polskiego klienta istnieje wbrew niemieckiemu prawu. Oznacza to, ze jesli oferujesz uslugi w j.niemieckim musisz przestrzegac niemieckie prawo. Niestety taka jest zasada nie tylko w Niemczech ale rowniez w calej UE. Czlowieku skąd ty się urwałeś ? :shock: Przecież to jest totalna bzdura. Widać kolego, że bijesz pianę nie mając absolutnie żadnego pojęcia o obowiązującym prawie :-D Idąc twoim błędnym tokiem rozumowania, to gdybym stworzył sobie stronkę w języku chińskim to musiałbym przestrzegać prawa chińskiego ? Litości... :roll: O sytuacje finansowa mojej firmy Pan nie musi martwic sie. Budzet na ochrone wlasnych interesow ze wzgledu na wyzsze zyski zostal zwiekszony. No jasneeee... W necie to co drugi to Rockefeller :-D Żeby zwiększyć wrażenie śmieszności to powinieneś jeszcze napisać, że za wygrane w procesach odszkodowania kupiłeś sobie drugie ferrari. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2006 @Rofi, robisz offtopic, prosze dyskutować sobie na PW. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2006 Witam moją drogą trzódkę. Nie podoba mi się to co tu sie dzieje od dobrych 3 tygodni. Załóżcie sobie temat: "tomasz.b pozywa do sądu Fujarę" i żyjcie długo i szczęśliwie. A tutaj tylko rozmawiamy o Livenet.pl t. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2006 nie wiem co takiego widzicie złego w livenecie. Pomoc szybka, via gg i emile. Admin miły, można uzyskać pomoc na ich forum. Serwery szybkie, trochę mało transferu ale się dobrze spisują, mało padów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śledziu 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2006 @Xavi: jak byś zwrócił uwagę to ostatni post został napisany 13.01.2006, a to trochę dużo czasu (blisko 11 miesięcy). Wiele mogło się zmienić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2006 Przecież @Xavi odniósł się do teraźniejszej sytuacji... Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na okrągło jak rondo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2006 teraźniejszych i przeszłych.. (około roku temu miałem przez 3 miesiące tam konto) i ostatnio na miesiąc i ciagle wysoki poziom usług Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2006 Ja mam u Rusel`a dedyka Dedyk świetnie chodzi, tylko jeszcze pare rzeczy zostało do wyjaśnienia, ale to napewno zostanie wyjaśnione. Jeśli chodzi o serwery dedykowany uważam że to jedna z lepszych opcji Co do hostingu to nie wiem, ale naprawde wątpie żeby coś było nie tak. Zawsze się znajdzie jakaś osoba która chce cudów, a cuda w hostingu to sprawa nierealna (to moje spostrzeżenia) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MisterBIG 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2007 hosting ok, nic specjalnego sie nie dzieje raz w tygodniu przestuj na około minutę, nic więcej. Kontakt z administratorem dobry - choć na maile odpowiada po kilku godzinach, ale jest komórka i można go pogonić. Ogólnie hosting do ceny bardzo dobry. Polecam. PS i gonic administratora jak coś :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach