tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 Witam! Posiadam serwer dedykowany w OVH, do którego mam podpiętą tylko jedną domenę Knights.pl. Problem tkwi w wysyłaniu wiadomości - na większości serwerów moje wiadomości są umieszczane w folderze spam. Drugi problem to problem wysyłania wiadomości za pomocą PHP przy użyciu klasy PHPMailer. Wiadomości dochodzą tylko na poniektóre serwery. Pozdrawiam Tomasz Furca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 Na początek ustaw rekord dns TXT/SPF dla tej domeny, poczekaj 24h i spróbuj wysłać maila. Powinno z grubsza pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 Utwórz sobie jakąś skrzynkę i w phpmailerze autoryzację SMTP przy wysyłaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2011 Dodałem wpis w pliku konfiguracyjnym domeny, zresetowałem binda i oczekuje na rezultaty . BIND knights.pl.<--->TXT<--->"v=spf1 mx -all" W PHPMailerze używam autoryzacji. require("../phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); //konfiguracja $mail->IsSMTP(); $mail->CharSet = "utf-8"; $mail->Host = "mail.knights.pl"; $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "XXX"; $mail->Password = "XXX"; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Port = 25; $mail->SetLanguage("pl", "../phpmailer/language/"); $mail->FromName = "Knights.pl"; Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Witam! Niestety dodanie wpisu w pliku konfiguracyjnym domeny nie pomogło. Nadal otrzymuje wiadomości zwrotne. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Popraw sobie SPF na v=spf1 a mx ip4:91.121.156.201 ~all I co jest w tych wiadomościach zwrotnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Zmieniłem wpis. A oto treśc wiadomości zwrotnej: The mail system [email="knightspl@onet.pl"]<knightspl@onet.pl>[/email]: host kmx.poczta.onet.pl[213.180.147.132] said: 554 5.7.1 [email="ksiegowosc@knights.pl"]<ksiegowosc@knights.pl>[/email]: Sender address rejected: Sender rejected by SK-7049 (in reply to MAIL FROM command) Reporting-MTA: dns; knights.pl X-Postfix-Queue-ID: 9B55FC435 X-Postfix-Sender: rfc822; [email="ksiegowosc@knights.pl"]ksiegowosc@knights.pl[/email] Arrival-Date: Mon, 14 Mar 2011 13:42:09 +0100 (CET) Final-Recipient: rfc822; [email="knightspl@onet.pl"]knightspl@onet.pl[/email] Original-Recipient: [email="rfc822;knightspl@onet.pl"]rfc822;knightspl@onet.pl[/email] Action: failed Status: 5.7.1 Remote-MTA: dns; kmx.poczta.onet.pl Diagnostic-Code: smtp; 554 5.7.1 [email="ksiegowosc@knights.pl"]<ksiegowosc@knights.pl>[/email]: Sender address rejected: Sender rejected by SK-7049 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Zmieniłem wpis i przetestowałem dziś wysyłanie i nadal zwrot wiadomości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Ma być nie -all("MINUS all") a ~all("TYLDA all") Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tumeks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 knights.pl.<--->TXT<--->"v=spf1 a mx ip4:91.121.156.201 -all" Tak wygląda wpis u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Czy ty naprawdę nie widzisz różnicy między MINUSEM a TYLDĄ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Hint: http://www.openspf.org/SPF_Record_Syntax Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach