Gość Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2011 (edytowany) Hello, Zlecę dopisanie do formularza rejestracyjnego w Joomla/Jomsocial dodatkowej funkcji, która będzie zakładać konto e-mail w domenie głównej serwisu. Serwis stoi na VPSie z DirectAdminem. Mam sobie serwis np. costamcostam.com i chcę, aby gość przy zakładaniu użytkownika automatycznie miał zakładanego mejla w DirectAdminie. Nie musi być sprawdzania dodatkowego wolnych userów, bo te konta będą odpowiadały kontom w serwisie. Nie wiem tylko jaki poziom dostępu DA jest potrzebny w takim przypadku, bo do roota nie mam dostępu, bo to tzw. hosting dedykowany. Jeszcze do obmyślenia jest kwestia, czy ma się usuwać konto, gdy jest usuwany użytkownik - powiedzmy, że raczej nie jest to wymagane - grunt, to zakładanie konta przy zakładaniu usera. Chciałbym, aby zgłosiły się osoby z doświadczeniem w API DirectAdmina i najlepiej również w Joomli/Jomsocial. Proszę pisać tylko i wyłącznie za pomocą prywatnych wiadomości lub na e-mail milosz[malpa]webastyczny.pl. Nie wiem ile to może kosztować... 100zł? 200zł? No ogólnie jestem otwarty, wolę, by było to zrobione dobrze, niż na poziomie ogłoszeń na zlecenia.przez.net, heh. Proszę nie pisać w tym wątku chyba, że jest to pytanie wartościowe dla ogółu lub podstawowe pytanie dotyczące zagadnienia. pozdro, Miłosz / Sponsi Edytowano Marzec 9, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach