miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jakie parametry serwera VPS, byłyby wystarczające, na serwer TeamSpeak3 ( ok. 20-60 os. online ( max ) ) Wg. mnie liczba slotów na serwerze nie jest istotna ( ważna ilosc online) ale to tylko moja "teza" Proszę o szybką odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Ile masz do wydania?? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Cena nie gra roli.... na VPS bedzie tylko i wylacznie serwer ts3!!!!! Nic więcej!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Wejdź na http://vihost.pl/serwery-vps.php i zobacz VPS 1 Popytaj o szczegóły. Dla serwera ts3 na pewno ci wystarczy. A ważne jest by serwer działał bez problemów. Wiec polecam serwer nie w Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) O Transfer się najbardziej boję .... :| Czy 500 gb wystarczy?? nie wiem zabardzo ile by taki serwer transferu przy max 200 osobach online zżerał ( projekt na większą skalę ) Na marginesie rozważałem ten hosting Edytowano Marzec 7, 2011 przez miguslaw (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) Myślę że z naszej oferty VPS3 spokojnie wystarczy Edytowano Marzec 7, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) SanKen czemu nie PL? Mi sie wydaje ze własnie w Polsce lepiej bo mniejszy ping, a w tsie ma to spore znaczenie. Może VPS2 z vipower.pl??Transferu nie bedzie potrzebne za wiele max 200GB. Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Edytowano Marzec 7, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) Nie ma znaczenia. Polskie serwery mają problemy z stratą pakietów szczególnie na łączach TPNET. Ping nie ma znaczenia. Wiem coś o tym bo miałem. W vihost jestem już od 6mies i żadnych problemów. Co do transferu to 200GB ci wystarczy.(Poza tym transfer na granicą jest tani wiec można dokupić) Edytowano Marzec 7, 2011 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 <br />Nie ma znaczenia. Polskie serwery mają problemy z stratą pakietów szczególnie na łączach TPNET. Ping nie ma znaczenia.<br /><br /><br />No to rozmawiaj z kims, majac ping 100-200 albo majac ping 20-40. Co wolisz?? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) Powiedz kto z polski ma taki ping za granicę ? Poza tym ping się nie liczy tylko straty pakietów. To że cie ktoś później usłyszy na ts to raczej nie ma znaczenia. Ważne by osoba nie miała straty pakietów,bo tylko wtedy będzie są ciąć lub będzie charczeć. Jak nie wierzysz wejdź na ts gdzie masz ping 1000ms i spróbuj porozmawiać. Oczywiście bez strat pakietów. Jeśli się nie dogadasz,jesteś dobry.... Edytowano Marzec 7, 2011 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) Jakos mam vps w hitme z ts3 i mam tam ping 20 max 40. Mialem serwer w hetzner i tam pingi 100, przy rozmowie 130. I nigdzie nie mam strat. Co innego na internecie mobilnym (blueconnect), w PL ping 100-200, w DE 350-500, straty około 20% w Polsce i w Niemczech. Straty sa prawie takie same, u mnie z małym + dla PL. Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Edytowano Marzec 7, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Zapraszam do nas na onevps.pl, zrobimy ci ofertę odpowiednią do zapotrzebowania (czyli transfer przyczepiony do czegokolwiek bo tak to wygląda), lokalizacja ATM Warszawa Sent from some cpmputer :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hostdell 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Zapraszam Hostdell.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Zobacz http://castpol.pl/vpsovz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 (edytowany) Zobacz http://castpol.pl/vpsovz Masz powiązanie jakieś z Castpolem ? Bo wszędzie spamujesz ich ofertą Edytowano Marzec 7, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Nie, po prostu jestem zadowolony z ich usług i uważam tą firmę za jedną z nielicznych na wht której administratorzy mają JAKIEŚ pojęcie o konfiguracji maszyn dlatego ją tak polecam bo chcę żeby niezdecydowani poszukiwacze hostingu przejrzeli też ofertę castpolu Na sharedzie mam poczucie bezpieczeństwa swoich danych a w poprzednich hostingach z których korzystałem niestety tak nie było. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą VPS, link w stopce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pink Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 .. nielicznych na wht której administratorzy mają JAKIEŚ pojęcie o konfiguracji maszyn dlatego ją tak polecam bo chcę żeby niezdecydowani poszukiwacze No super, teraz dzieci będą oceniać już nie poszczególne hostingi a cały rynek, no masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2011 No masakra lol rotfl omg. Nie wiem kogo Ty nazywasz tutaj dzieckiem ale najpierw spójrz na siebie. Moim zdaniem świat webhostingu nie kończy się na kilku firmach najbardziej udzielających się na wht. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2011 Dzięki za pomoc do zamknięcia ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach