kremuwa 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Proszę o pomoc w wyborze hostingu pod stronę, która chcę założyć, dotycząca niewielkiej miejscowości, w której mieszkam. Pojawiały by się tam opisy aktualnych wydarzeń, jakieś galerie i forum na tym samym serwerze. Najważniejszy jest duży procent uptime'u i by to w miarę szybko chodziło. I teraz moja wątpliwość - nie wiem, czy pomysł wypali, dlatego zastanawiam się, czy nie wystarczyłby jakiś darmowy serwer - myślałem na przykład o 2ap.pl (płaci się tam tylko 1,22 zł za aktywację, nie wiem jednak, czy jest wystarczająco dobry). Dokupiłbym do tego domenę .pl Jeśli serwer musi być płatny, myślałem o liderhost.pl. Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego ceny pakietów Biznes są tam tańsze niż Home, mimo, że znacznie lepsze (brak limitu miesięcznego transferu)? I co to jest %CPU - znaczy domyślam się co to takiego, ale jakie są skutki zbyt niskiego %CPU. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Jeśli chcesz zapewnić serwisowi stabilność i dostępność na satysfakcjonującym poziomie a zarazem mieć pewność, że w razie problemów ktoś Ci pomoże - zapomnij o darmowym hostingu. O liderhost.pl również zapomnij - firma się "zwinęła" - więcej informacji pod koniec tematu: http://www.webhostingtalk.pl/topic/26977-liderhostpl/page__st__80 Home ma generalnie wysokie ceny. W większości dobrych firm hostingowych znajdziesz pakiety o dobrych parametrach a jednocześnie o wiele tańsze niż Home.pl czy Nazwa.pl %CPU oznacza maksymalną ilość wykorzystywania procesora (lub rdzenia) przez Twoje skrypty. Jeśli wartość ta będzie zbyt niska, to po prostu będziesz przekraczał dostępne parametry i firma może "podziękować" za współpracę, bądź zaproponować przejście na wyższy pakiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 1. Darmowe są do dupy z natury 2. Home.pl to masówka gdzie jesteś kolejnym numerkiem w billingu. 3. Bierz w glowanet.pl jeżeli zależy ci na jakości i bardzo dobrym supporcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 I teraz moja wątpliwość - nie wiem, czy pomysł wypali, dlatego zastanawiam się, czy nie wystarczyłby jakiś darmowy serwer Darmowe serwery są z reguły tak przepełnione, że szybciej sie od nich wynieszesz niż wprowadzisz. Jest wiele firm na rynku i za niską cenę, już np. za 30 złotych na rok dostaniesz bardzo dobry serwer. Jeśli serwis się rozrośnie będziesz mógł przenieść to na większy serwer. Odnośnie Liderhost, firma już chyba nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kremuwa 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Już np. za 30 złotych na rok dostaniesz bardzo dobry serwer. Mógłbyś zarzucić linkami lub nazwami firm? W miejscowości tej jest ok 1000 mieszkańców, powiedzmy że 100 z nich będzie odwiedzać portal - nie wiem jak ocenić, ile transferu miesięcznie jest potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 (edytowany) Liderhost działa teraz pod inną domeną liderhost.eu. Pakiety biznes nie są tańsze, są droższe. Zauważ, że przy pakietach biznes masz podaną cenę za miesiąc, a pakiety home za rok. castpol.pl Załóż konto testowe na 7dni. mzone mówił o swojej ofercie Więc dla niego to bardzo dobry serwer. Widziałeś w Mzone ofertę serwerów www za 30zł za rok? Edytowano Marzec 4, 2011 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Widziałeś z Mzone ofertę serwerów www za 30zł za rok? Ja widziałem :-) W chwili obecnej nawet u nas są takie konta dostępne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Ja widziałem :-) W chwili obecnej nawet u nas są takie konta dostępne W Mzone, nie w webh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 (edytowany) Widziałeś w Mzone ofertę serwerów www za 30zł za rok? Proszę bardzo: http://www.mzone-net...p?d=kontawww_da Kod promocyjny jest w zakładkach na dole. Więc dla niego to bardzo dobry serwer. Nie dla mnie, tylko dla naszych klientów. Ja nie jestem od oceniania naszych usług. Tobie bym też tego nie radził, bo nie masz niestety zielonego pojęcia co i jak oferujemy. Edytowano Marzec 4, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keda 4 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 ja bym ni e bral darmowki, za 150 zeta rocznie mozesz mi konto na kei, dla mnie I liga jesli chodzi o polskie serwerownie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elektronik 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Ja również jak wyżej było mówione polecam GłowaNet. Do takiej stronki spokojnie wystarczy najtańszy pakiecik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kremuwa 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 Właściwie zastanawiam sie nad glowanet i linuxpl - ale chyba stanie na tym pierwszym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 linuxpl omiń.. tak dla Twojego dobra.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kremuwa 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2011 linuxpl omiń.. tak dla Twojego dobra.. Jestem po prostu współadminem na pewnym forum, które stoi na tym hostingu i ani razu nie widziałem tam padu ani jakiegoś spowolnienia pracy - that's why. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2011 Pod tą stronę i forum to poleceam unixstorm.org będziesz zadowolony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OtherCoder 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2011 Jestem po prostu współadminem na pewnym forum, które stoi na tym hostingu i ani razu nie widziałem tam padu ani jakiegoś spowolnienia pracy - that's why. Staty za luty na s68 w linuxpl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach