Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Przymierzam się do kupna nowego telefonu. Potrzebuję czegoś do słuchania muzyki, pisania smsów i rozmawiania (w tej kolejności), dotykowy ekran mnie nie interesuje. Obecnie mam sony ericssona z serii "w", jak na razie faworytem jest też telefon z tej serii - W910i. Miał ktoś z nim do czynienia? Może macie jakieś sensowne propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Ja takze nie bylem przekonany do dotykowych ekranow, ale troche posiedzialem w sklepie, i kazdy telefon potrzymalem w rekach i znalazlem odpowiedni dla siebie (tak samo robie z klawiaturami, myszkami itp ) , Samsung Wave 525. Naprawde dobry telefon, tylko szkoda ze nie ma 3G tylko Edge i wifi. Ja bym polecil SE w595 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Jak do pisania sms to może coś z qwerty?? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 Cóż... nie zależy mi na tym Prawdę mówiąc jakość muzyki to dla mnie priorytet. Poza tym dość duże paluchy mam, więc mała qwerty mogłaby mi kłopoty sprawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 No to jak muzyka to nokia xpress music lub jakiś se walkman Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 W910i jak dla mnie nie do przebicia. Najwyższy model z tej półki, dobre wykonanie i - sam go szukam znowu żeby kupić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 @kaszub1136 Oooo, o nokii xpress zapomniałem, popatrzę! @Jarek - a powiedz mi, czy ta masa złych opinii w necie (zawiechy i inne cuda) - jak to ma się do rzeczywistości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 @kaszub1136 Oooo, o nokii xpress zapomniałem, popatrzę! @Jarek - a powiedz mi, czy ta masa złych opinii w necie (zawiechy i inne cuda) - jak to ma się do rzeczywistości? Wiesz, telefon ma mego rozbudowaną opcję uruchamiania w Javie - jak napchają ludzie śmieci to się zawiesza, na to nie ma rady... Po za tym, ja nie doświadczyłem zawieszki, aktualizacja czy zarządzanie telefonem w porównaniu np. do Nokii - bajka. Myślałem nad młodszym bratek W595 - lecz to już nie jest to jednak... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 Nooo to gitara Zamówię go - jak coś się będzie psuło, to będzie na ciebie Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 Wiesz, telefon ma mego rozbudowaną opcję uruchamiania w Javie - jak napchają ludzie śmieci to się zawiesza, na to nie ma rady... Po za tym, ja nie doświadczyłem zawieszki, aktualizacja czy zarządzanie telefonem w porównaniu np. do Nokii - bajka. Myślałem nad młodszym bratek W595 - lecz to już nie jest to jednak... Co do SE to jest sporo możliwości dostosowania go pod siebie. W tych telefonach masz możliwość tuningu (zmiana sterowników od dźwięku, patche itd) naprawdę możesz zrobić z nim wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2011 Hehe, ja na SE się nie zawiodłem. Jest prosty, lecz nie do końca dla lowedn'owych userów Niby taki prosty OS ma - a możesz z niego ostatnie poty wycisnąć, nawet z Symbian'em tego nie zrobisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 Kupiony! Bardzo zadowolony na razie jestem. Co do zwiechów/zmułek - ściągnąłem sobie "aktualizator" softu, który te problemy rozwiązuje, tak w razie czego... Telefon jest dobry jakościowo (fajny w dotyku) i nieźle przemyślany... Tylko słuchawki są tragiczne, będę musiał kupić starszy model (HPM-64). Ogólnie rzecz biorąc 100% spełnia moje oczekiwania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 Jeżeli zależy Ci na dobrej jakości muzyki, to dwie rzeczy: Najlepiej HPM-77, ważne aby oryginały Zmienić sterowniki dźwięku na modyfikowane I będziesz meeeeeeega zadowolony* *mówi to kochający muzykę użytkownik SE od 5 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2011 O, o, konkrety znowu, podoba mi się @słuchawki - wyglądają solidniej od tych HPM-70 z zestawu, ale na pewno są lepsze od HPM-64? A co do softu... mógłbyś mnie naprowadzić na coś? Pełno dzieciakowej tandety w necie, nie chciałbym sobie nowej zabawki tym popsuć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2011 (edytowany) Na pewno są lepsze. Sam obecnie używam HPM 77. 64 to zwykłe douszne na których nie da się osiągnąć bassu, ponadto duża część dźwięku ucieka. Dodatkowo są niewygodne, wypadają z uszu. 77 są dokanałowe, dobrze tłumią otoczenie, przez co nie musisz głośno słuchać, są wygodne. Bass na nich można uzyskać wręcz wyśmienity, z resztą tonów nie ma również problemów. W zestawie masz trzy pary gumek o różnej wielkości, abyś mógł sobie wybrać najwygodniejsze. Osobiście pod względem dźwięku / wygody preferuję najmniejsze Teraz kwestia sterowników. Nie myl sterowników ze softem, sterowniki to są normalne pliki na "ukrytej partycji". Tutaj nie można nic popsuć, po prostu wgrywasz i gra. Jest wiele modyfikacji, wiele ciekawych oraz masa tragicznych. Najlepiej samemu jest stwierdzić, choć od siebie mogę pochwalić np. Toshare. Sterowniki można dzielić, bo jest sporo plików i niektóre odpowiadają za np. dzwonek, inne za muzykę na głośniku, inne na słuchawkach. Można samemu modyfikować głośność oraz wiele innych parametrów w poszczególnych plikach - są programy do tego, choć najlepsze są zlepki gotowców... Edytowano Marzec 11, 2011 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2011 Ja mam Soniacza W950i i nie narzekam, 4GB wbudowanej, podobno nawet GPS (nie używałem nawet), dotyk z rysikiem i z Symbianem. A mam go za 100zł xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach