Maks Baum 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Mam pytanie odnośnie konfiguracji serwera poprzez proxmox ekran główny Czy mogę na tym panelu w polu memory wpisać np 3000, save i zrestartować maszynę wirtualną bez problemów? Czy działa to tylko dla nowo tworzonych maszyn, ewentualnie wymaga jakiś zmian w samym systemie wirtialnym czy po prostu wykryje "więcej" pamięci i będzie na niej normalnie działał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Możesz edytować, zmiana ilości pamięci będzie musiała być zatwierdzona restartem kontenera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maks Baum 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 (edytowany) Dzięki - mam jeszcze pytanie - czy taka zmiana - jak widać teraz połowa z fizycznych 4 GB idzie dla maszyny wirtualnej nie wpłynie ujemnie na działanie całego "zestawu"? Jest jakaś reguła przy wybieraniu konfiguracji serwera tj ile ma być przydzielone z całości dla kontenera? W ogóle to pytam o tą konfigurację tak bojaźliwie ponieważ serwer jest online i działa tam kilka serwisów :] Edytowano Marzec 2, 2011 przez Maks Baum (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Jak na tym serwerze ma działać ten jeden VPS, to możesz przydzielić wszystko odjąć z 256 MB dla systemu ( powinno starczyć ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach