Gość finlandia Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 Witam, nie wiem jak rozwiązać następujący problem. Definiuje funkcje "function funkcja()", która ma jakieś zadanie. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy funkcja została wykonana? Próbowałem "if (funkcja())" ale nie działa. Jakieś inne propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 Próbowałem "if (funkcja())" ale nie działa. Jeśli w tej funkcji będziesz zwracał true bądź false, to właśnie w ten sposób możesz sprawdzić czy poszło pomyślnie, czy też nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 To inaczej: jeśli zawartość funkcji została zrobiona, jak zwrócić true? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prat 1 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 Przeczytaj jakiś sensowny kurs php, bo jeśli zadajesz takie pytania, nawet jeśli ktoś ci odpowie niewiele Ci to da. Nie piszę tego złośliwie. function DoFoo() { return true; } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 ewentualnie wcześniej zadeklaruj zmienną np $i = 0; a gdzieś w kodzie funkcji daj $i = 1; potem sprawdź jaka wartość jest zmiennej $i i będziesz wiedzieć czy się wykonało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prat 1 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 (edytowany) To chyba raczej kiepski pomysł... Edytowano Marzec 1, 2011 przez prat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 Bardzo kiepski rzekłbym nawet;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2011 (edytowany) Niepotrzebny mi kurs. Funkcja robi po kolei wszystkie rzeczy. Nawet jeśli nie zrobi czegoś po drodze to na końcu i tak zwróci true według tego co podałeś, a nie o to mi chodziło. Mniejsza z tym, sam rozwiązałem problem. Do zamknięcia Edytowano Marzec 1, 2011 przez finlandia (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach