swistak 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 Witam, naczytałem się sporo o hetznerze, również posty od 2006 roku z wht, mam do obecnych , zorientowanych osób parę pytań. Interesuje mnie serwer , do którego doliczona jest opłata miesięczna. Posiadam konto walutowe w Euro w wbk , otrzymałem kartę. Jak wygląda sposób płatności, oni automatycznie sami odciągają? (wiem że tak było, pytam bo może zasady się zmieniły), mniej wiecej którego to robią, c) co w przypadku gdy rezygnuję i nie chcę przedłużać serwera na kolejny miesiąc? d) Płacę co miesiąc wysyłając im przelew, podając dane z karty? I najważniejsze, załóżmy że konto walutowe jest założone na osobę prywatną, a potrzebuję fakturę. Czy płatnikiem - mając konto walutowe w euro na osobę prywatną nie zrobi z tym problemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smoko 9 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 Witam, naczytałem się sporo o hetznerze, również posty od 2006 roku z wht, mam do obecnych , zorientowanych osób parę pytań. Interesuje mnie serwer , do którego doliczona jest opłata miesięczna. Posiadam konto walutowe w Euro w wbk , otrzymałem kartę. Jak wygląda sposób płatności, oni automatycznie sami odciągają? (wiem że tak było, pytam bo może zasady się zmieniły), mniej wiecej którego to robią, c) co w przypadku gdy rezygnuję i nie chcę przedłużać serwera na kolejny miesiąc? d) Płacę co miesiąc wysyłając im przelew, podając dane z karty? I najważniejsze, załóżmy że konto walutowe jest założone na osobę prywatną, a potrzebuję fakturę. Czy płatnikiem - mając konto walutowe w euro na osobę prywatną nie zrobi z tym problemu? Ogólnie bardzo prosto to wygląda jeśli masz kartę która jest akceptowalna przez ich system i ma możliwość płatności za granicą to juz według przelicznika z danego dnia jest pobierana gotówka z konta. Hetzner nie śpieszy się z pobieraniem w terminie gotówki z karty i ogólnie jest bardzo tolerancyjny w tym względzie. ODP tak jak już powyżej napisałem np podam CI przykład dla jednego z serwerów mojej firmy - płatność do 25 miesiąca - do 31 czasami wystawiają INVOICE czyli fakturę, czasami nawet dłużej , a opłatę potrafią pobrać np 7 z karty. Jeśli nie mogą bo brak gotówki lub jakiś problem to kontaktują się z Tobą mailowo. Bardzo przyjemnie się z nimi współpracuje ODP C) musisz złożyć taką dyspozycję w ich panelu co wiąże się z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Więc nie ma tak łatwo. Lepiej jest sprzedać serwer komuś innemu ponieważ zazwyczaj jest to nieopłacalne w przypadku opłaty instalacyjnej. ODP D) Tu wydaje mi się ,że nie ma innej opcji niż np zakup serwera przez inną firmę hehhe np moją i ja Ci wtedy wystawiam Polską fakturę. Sytuacja jest taka ,że wymiana podatkowa NIEMCY-POLSKA w UE jest jakoś dziwnie zrobiona Kiedyś byłem w tej sprawie kilka razy w moim Urzędzie Skarbowym i wytłumaczono mi ,że w mojej księgowości mam tylko robić fakturę wewnętrzną która nie jest oficjalnie księgowana. Wytłumaczono mi ,że należy to robić tylko po to aby US miał informacje ile traci na kupowaniu usług w Niemczech. Dla mnie jako firmy jest to podwójnie korzystne ponieważ płacę kwotę za serwer 19 % niższą czyli o równowartość podatku w Niemczech Pozdrawiam Smoko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach