hicky 10 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2011 Witajcie .. Mam problem odnośnie instalacji lamp na debian squezze czy jakoś tak .. Odnośnie zawsze instalowałem apacza i php5 w ten sposób . apt-get install apache2 php5 mysql-client Dziś tak zainstalowałem na VPS i przy uruchomieniu apacza dostaje info . dabian:/usr/lib# /etc/init.d/apache2 start Starting web server: apache2apache2: Syntax error on line 203 of /etc/apache2/apache2.conf: Syntax error on line 1 of /etc/apache2/mods-enabled/php5.load: Cannot load /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so into server: /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so: cannot open shared object file: No such file or directory Action 'start' failed. The Apache error log may have more information. failed! Nie wiem czemu ... VPS z wilanu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2011 Zainstaluj tak [quote ]Instalacja apache2mysql apt-get install mysql-server mysql-client apt-get install php5 libapache2-mod-php5 apt-get install php5-mysql php5-mcrypt /etc/init.d/apache2 restart apt-get install phpmyadmin Powinno przejsc bez problemu. Jeśli chcesz to zainsaluj phpmyadmin,ale pamietaj o dowiązaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 No ok. Apacz wstał . Lecz nie otwiera mi plikow php tylko je sciaga tak jakby serwer nie rozpoznawal php ... a2enmod php5 wywala ze modul wlaczony .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 Zobacz czy to nie czasem wina przeglądarki (spotkałem się z tym że po odświeżeniu dalej był plik do pobrania) A jeśli nie to apt-get install php5 libapache2-mod-php5 I /etc/init.d/apache2 restart i nie ma sił by to nie wstalo. I zrób Nowy plik i w nim <?php phpinfo(); ?> i sprawdz czy dostaniesz zawartość(serwera) czy to co w pliku wkleiłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 handler dodaj ... (p.s. apt-get to nie rozwiązanie na wszystkie problemy, pozostaje jeszcze konfiguracja usług) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2011 handler dodaj ... (p.s. apt-get to nie rozwiązanie na wszystkie problemy, pozostaje jeszcze konfiguracja usług) No pewnie że nie,ale najpierw musi to ruszyć by to skonfigurować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach