enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Mam pytanie jaki byście mi polecili hosting na stronę którą dziennie odwiedza 25000 użytkowników ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Więcej danych? Skrypt, php, mysql, html, ma cache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 (edytowany) Strona będzie stała na Joomli Także mysql i php też w razie czego. Edytowano Luty 25, 2011 przez enderius (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Mam pytanie jaki byście mi polecili hosting na stronę którą dziennie odwiedza 25000 użytkowników ? Pod to rozwiązanie polecam VPSa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Tylko że jaki był by potrzebny w takim wypadku transfer miesięczny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Studio v220 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Transfer u nas możemy przydzielić właściwie każdy. Zapraszam na okres testowy, statystyki strony są, zużycia transferu też. Sprawdzisz i obliczysz czego potrzebujesz. Hosting mamy wydajny, zmontujemy pakiet jaki Panu potrzeba. Zapraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Tylko że jaki był by potrzebny w takim wypadku transfer miesięczny ? A to zależy od wagi strony, oraz tego co się na niej znajduje. Ot czysta matematyka. Policz np średnią wagę zdjęcia * ich ilość na stronie * ilość userów online * ilość przeładowań (nawet szacunkowo, polecam zawyżać) i mniej więcej dostaniesz odpowiedź. Text to kilka kb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 25.000 tyś. uu dziennie na Joomli? To już raczej mała stodoła, a nie VPS. Wg mnie, raczej za dedykiem powinien się rozglądać· Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 A co sądzicie o tym: http://www.kei.pl/ I pakiecie Lider ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Astron Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 (edytowany) Nie wytrzyma moim zdaniem. Tutaj słabe VPS-y nawet nie wytrzymają chyba, aczkolwiek żeby wiedzieć trzeba przetestować- jasnowidzem nie jestem. Edytowano Luty 25, 2011 przez Astron (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 enderius w KEI masz na wszystkich pakietach do 5 procent procka, więc nie sugeruj się ceną pakietu albo ilością dysku/transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Studio v220 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 (edytowany) Takie parametry jak w Lider (na kei.pl) 400-500zł za rok wyniesie u nas. Uzgodnienie opcji pozostałych sprecyzuje cenę. Rozumiem że głównie chodzi o wydajność i transfer więc polecam jak już wyżej pisałem ten hosting lecz na nowej "świeżej" maszynie, nieobciążonej - kolejny nowy serwer został zakupiony i jest wydajny:) Także uważam że ma Pan fart. Nie upychamy klientów w jedną maszynę żeby całość spowolniała. Tutaj są parametry (do zmiany wg. potrzeb) http://v220.pl/hosting.php W razie potrzeby proszę pytać. Edytowano Luty 25, 2011 przez Studio v220 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 (edytowany) Ok, a jaki byście jeszcze mogli polecić hosting pod serwer dedykowany ? Ja się jeszcze zastanawiałem nad tą ofertą http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml ale ceny są niskie i czy nie ma jakiegoś haczyka ? Edytowano Luty 25, 2011 przez enderius (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pink Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Ok, a jaki byście jeszcze mogli polecić hosting pod serwer dedykowany ? Ja się jeszcze zastanawiałem nad tą ofertą http://www.ovh.pl/pr..._dedykowane.xml ale ceny są niskie i czy nie ma jakiegoś haczyka ? Szukaj raczej hostingu dedykowanego niż serwera dedykowanego, no chyba że znasz się na administracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Ok, to moglibyście polecić jakiś hosting dedykowany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 (edytowany) Masz tę stronę już w sieci z takim ruchem czy sobie dywagujesz na razie w temacie? @v220 - dobrze widzisz, że potrzebny jest co najmniej porządny VPS, a pchasz się z sharedem... Po za OVH, przeglądnij ofertę Pawła: http://ionic.pl/ Edytowano Luty 25, 2011 przez JarekMk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Strona będzie stała na Joomli Także mysql i php też w razie czego. To jeszcze jej nie ma i piszesz, że będzie 25k odwiedzin dziennie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Astron Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 750 000 userów mies. to jest prawie TOP10 w jakiejś kategorii w rankingach najczęściej odwiedzanych stron. Żeby takie coś zadziałało musisz mieć budżet, jakieś 50 000 zł na każdy dzień, więc wątpię to przeszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Żeby takie coś zadziałało musisz mieć budżet, jakieś 50 000 zł na każdy dzień, więc wątpię to przeszło. a na co Ty chcesz 50k dziennie przeznaczać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 o astronomowie widze na coś takiego to ci potrzebny średni dedyk, albo vps z mozliwoscia upg do dedyka jezeli strony jeszcze nie ma ps. promocja dla stron mających 750k / uu / miesiąc utrzymanie tylko 25k dziennie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pink Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 a na co Ty chcesz 50k dziennie przeznaczać? Wydaje mi się, że koledze chodziło o kupowanie wejść w adwordsach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Ok, to moglibyście polecić jakiś hosting dedykowany ? http://www.hosting-dedykowany.pl - Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Podaj swój budżet , coś wymyślimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
24registry.com 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2011 u nas mozesz wystartowac z pakietem za 300zl netto http://www.24registry.com/serwer-business-standard.html 14 dni testowki wsparcie dla joomli serwery w Data Center ATMAN Zapraszam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 26, 2011 Ja mogę polecić Hitme.pl Pisz do nich na bok, z zapytaniem ofertowym, ostatnio uruchomili chmurę o sporej mocy obliczeniowej (nie będę podawał więcej szczegółów, ponieważ nie ma to sensu), więc mogą zaoferować dogodne warunki. Jestem ich klientem łącznie ponad pół roku i wszystko działa w jak najlepszym porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach