nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Cześć aktualnie posiadam Windowsa XP Home + ubuntu. 80 % czasu spędzam na ubuntu, a jak trzeba photoshopa, gre czy odpalić to ide na home.. Ale powoli robi się to już męczące (również i ubuntu) problemy z nowym sprzętem itp.. Na początku byłem negatywnie do siódemki nastawiony ale teraz na lapku posiedziałem kilka godzin i mi się bardzo spodobał. Pytanie czy opłaca się zrobić format i przerzucić na siódemkę ? bo roboty jest sporo .. przerzucić to wszystko.. ? Sprzęt to Core2Duo 2x3 ghz, 2 GB ram, HD4870 512 mb (żeby 7 ładnie śmigała) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Windows 7 zużywa mniej zasobów niż Vista, i jest stabilniejszy. Twój komp powinnien spokojnie to uciągnąć. Od dłuższego czasu używam Windows 7 w biurze do różnych zadań i spisuje się jak narazie idealnie. Na początku były problemy z połączeniem do routera, Windows po zmianie IP nie wykrywał poprawnie połączenia. Ale poza tym jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Najbardziej zależy mi na szybkości (tutaj ubuntu ma duży plus) kompatybilności i ogólnej sprawności. Którą wersję wybrać ? (niestety na oryginała mnie nie stać ale nie wspieram piractwa) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Będzie śmigało bardzo ładnie. I warto. Powody: brak problemów ze sterownikami (do większości sprzętu system sam znajduje i instaluje co potrzeba, szybko, gładko, tak jak to powinno wyglądać); szybkość i stabilność działania - może nie będzie to to samo co Linux (szczególnie któryś nowy, np. Ubuntu 10), ale w porównaniu z każdą wcześniejszą wersją Windy zauważysz olbrzymią poprawę; wsparcie techniczne - XP to stary, żeby nie powiedzieć lekko przestarzały system do którego wsparcie M$ i nowe łaty z czasem znikną, Vista jak wiemy była pomyłką, o starszych nie ma już nawet sensu wspominać. Ja jestem zadowolony z 7-ki, jeszcze się nie zawiodłem, a pracuję na tym dość intensywnie, również żadna siódemka instalowana przeze mnie na cudzych kompach nie wywaliła się ani razu, nawet na starszym sprzęcie (jednordzeniowce, poniżej 1GB RAMu, słabe grafiki itd.). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 Również polecam. Jadę na siódemce od premiery. Obyło się jeszcze bez formatowania. Mam bardzo podobny sprzęt ze słabszą kartą graficzną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2011 (edytowany) Dobra siódemka się już zasysa będzie trzeba zainwestować 35 zł w antywira (PC spyware tools) i zaczynamy migracje ;/ korzystam aktualnie z ubuntu 10 stabilny jest, ale i dużo problemów właśnie ze sterownikami, brak niektórych softów itp.. Wtedy lece na XP, a jak widzę te XP to aż mi się nie dobrze robi ;/ w dodatku ogromny tam syf jeszcze jest : ) - Starter (x86) - Home Basic (x86) - Home Premium (x86) - Professional (x86) - Enterprise (x86) - Ultimate (x86) - Home Basic (x64) - Home Premium (x64) - Professional (x64) - Enterprise (x64) - Ultimate (x64) Którą wersję wybrać ? BTW. Wszyscy macie oryginały ? Edytowano Luty 24, 2011 przez nvu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach