SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2011 (edytowany) Witam mam prośbę posiadam Ubuntu 10.10 32bit. Na VPS. I zainstalowałem sobie vncserver+KDE Tak jak poniżej Instalacja VNCServer apt-get install xserver-xorg-core xorg apt-get install kdm apt-get install kde-standard apt-get install vnc4server Oczywiście edytowałem plik xstartup w /home/user/.vnc Gdy odpalam serwer wszystko działa,łącze się,ale wygląda to troszeczkę jak błąd grafiki. Jeśli wie ktoś jak pomóc to z góry dziękuje. Dodam że na nomachine jest dobrze,ale zjada to aż 1GB ram,wiec dzięki. Teraz jestem na XFCE4 i działa dobrze,ale oryginalne kde jest dużo ładniejsze. PS. znalazłem serwery VPS za free na 7dni,na stronie.f Edytowano Luty 22, 2011 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.fazz.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2011 Zmień na KDE3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2011 A jak go zainstalować? Ponieważ na aktualnym systemie nawet apt-get kde nie działa.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.fazz.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2011 apt-get install kde-base ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2011 brak takiego pakietu, wiem próbowałem nawet apt-get install kde-core też nic. na lubuntu tez to samo co na screenie wyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.fazz.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2011 Spróbuj we właściwościach serwera VNC ustawić najwyższą jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 23, 2011 apt-get remove --purge xscreensaver fontforge orage xfprint4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2011 Dobra daruje sobie tego VNC zainstalowałem NOMACHINE(NXSERVER)+XFCE4. I mam to co chciałem. Czyli szybko i ładnie. To KDE wcina tyle pamięci ja myślałem że NXserver . Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2011 Spróbuj we właściwościach serwera VNC ustawić najwyższą jakość. Jak mógł byś mi powiedzieć gdzie to ustawić ponieważ na xfce4 też niektóre zakładki w oknach wyglądają kijowo. A to na 100% od tego ponieważ na nxserver jest dobrze. Ale niestety musiałem z nxserver zrezygnować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2011 Odświeżam po raz 3. Proszę o pomoc. Dodam że dzieje się tak na wszystkich środowiskach graficznych instalowanych na kde. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2011 Skorzystaj z tego poradnika http://cms.statnet.pl/poradniki/vps-konfiguracja/srodowisko-graficzne-nomachine-debian Jeśli wszystko dobrze zrobisz powinno działać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2011 Nie chce nomachine. Ponieważ client nie działa dobrze na viscie(osoba która korzysta z zdalnego pulpitu posiada viste). A już instalowałem go i najlepsze jest to że wszystko działa tak jak powinno. Wiec to wina KDE że nie współpracuje z VNC,albo vncserver ma błąd. Nie jest to też od konfiguracji VNC client. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach