Matex 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Witam! W tematyce serwerów jestem zupełnie zielony, dlatego proszę o pomoc. Potrzebuje serwera pod moją stronę internetową (ok. 10 000 UU/miesięcznie) i prostą stronę firmową. Hosting z którego aktualnie korzystam zupełnie nie spełnia moich oczekiwań, dlatego zmuszony jestem go zmienić (choć dopiero kilka miesięcy temu przedłużyłem umowę). Potrzebuję transferu większego niż 25 GB / miesięcznie. Powierzchnia dyskowa nie musi być zbyt duża (aktualnie wykorzystuję zaledwie 0.02 GB ). Zależy mi na dobrym kontakcie z działem obsługi, niezawodności oraz stosunkowo niewysokich cenach. Chciałbym zamknąć się w kwocie ok. 200 zł / rocznie. Z góry dziękuję za wszelkie oferty, wskazówki i porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Ja mogę od siebie polecić Hitme.pl, pakiet Biznes za 136 zł/rok. Sprawuje się świetnie, praktycznie żadnych przerw w dostępie do usługi, centrum danych NEPHAX. Zawsze możesz wziąć tańszy pakiet, a następnie dokonać upgrade dopłacając różnicę. Mają cPanel, który moim zdaniem jest zajefajny, tak samo jak DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szuwarek-mini 60 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 http://glowanet.pl/hosting.html powinno wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 (edytowany) Ja też polecę głowanet, pakiet starter/starter+, to jeżeli lubisz cpanel. Poza tym unixstorm Biznes-1, dla miłośników Direct Admin. Edytowano Luty 20, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matex 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 Dziękuję za wszystkie dotychczasowe wskazówki. Niestety nadal nie jestem zdecydowany. Poza transferem większym niż 25 GB zależy mi na MYSQL w wersji minimum 5 i php 5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Studio v220 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 Wirtualny serwer pod 2 stronki internetowe? Myślę że tu potrzebny jest wydajny hosting - wrzucamy stronki i działa. Z serwerem jest więcej roboty, musisz wszystko "postawić", skonfigurować i administrować jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max25 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 a co powiesz na serwery? http://www.unixstorm.org/ Maja dużo zadowolonych klientow. Sam zamierzam tam startowac od marca:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 (edytowany) Wirtualny serwer pod 2 stronki internetowe? Myślę że tu potrzebny jest wydajny hosting - wrzucamy stronki i działa. Z serwerem jest więcej roboty, musisz wszystko "postawić", skonfigurować i administrować jeszcze. Poprzez wirtualny serwer wszyscy ( lub prawie wszyscy ) rozumieją zwykly shared. Zresztą to nawet widać po kwocie którą oferował Na twoje określenie serwera mówimy tu poprostu dedyk lub serwer dedykowany. A wirtualny = shared Do autora: Jeśli się nie boisz nowych firm to zajrzyj do grand-host.pl.Kontakt jest dobry i konkretny, jak z serwerem to nie wiem bo nie korzystam. Z firm ze stażem polecam Mzone lub unixstorm.org Edytowano Luty 21, 2011 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach