technoviking 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Poszukuję w miarę mocnego VPSa z dużą ilością ramu, sensownym prockiem, transferu tak ze 400 - 500GB, i mocnym łączem. Duża przestrzeń dyskowa nie jest potrzebna, bo będzie hostował tylko jeden serwer. Patrzyłem ofertę vServer 19 u hetznera (troszku mało ramu) i czy orientuje się ktoś jakie procki tam mają i czy oferują dołożenie ilości ramu do vServera? Interesują mnie tylko poważne firmy z wysokim uptime, a serwery stawiane na openVZ odpadają. Gra to minecraft (informacja dla osoby ogarniętej w temacie serwerów gier). Cena: do 130zł/miesiąc Lokalizacja: Tylko Europa. USA czy inny Tajwan odpadają. P.S: Wiem, że kochacie jednopostowców :>. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 (edytowany) Poszukuję w miarę mocnego VPSa z dużą ilością ramu, sensownym prockiem, Mógłbyś wyjaśnić co to jest, "dużą ilością ramu" oraz "sensowny procek". P.S: Wiem, że kochacie jednopostowców :>. No co ty, chłopców może Kamazz kocha. Bo ja to kocham rodziców. Edytowano Luty 16, 2011 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
technoviking 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Przez dużą ilość RAMu rozumiem około 2,5 - 3 GB, a sensowny procek to procesor serwerowy taki jak Xenon czy (nieco gorsze) Opteron i i7. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Przez dużą ilość RAMu rozumiem około 2,5 - 3 GB, a sensowny procek to procesor serwerowy taki jak Xenon czy (nieco gorsze) Opteron i i7. Raczej Xeon, a i7 nie jest procesorem serwerowym. Potrzebujesz jeden rdzeń Xeona, czy więcej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
technoviking 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Jeden powinien starczyć, minecraft nie potrzebuje aż tak mocnego procesora, jego główną wadą jest wysoka zjadliwość RAM-u. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Witam, http://vipower.pl/index.php?id=Serwery-VPS - opcja VPS Premium + dodatkowy ram 1 GB za 15zł netto / mc co razem daje nam 3 GB gwarantowanego. Wirtualizacja: XEN Zapraszam do kontaktu + ewentualnego testu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vmserver 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Zajrzyj na http://www.vpsinn.pl/vps/xen-vps/ - XEN XV-6 powinien być ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach