Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Witam, jaki program polecicie mi do zdalnego zarządzania systemem Windows XP z poziomu systemu Windows 7? Zależy mi na czymś mało zasobożernym, szczególnie po stronie XP. Koniecznie pełna funkcjonalność, łącznie z możliwością wyłączenia maszyny. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Możesz używać wbudowanego zdalnego pulpitu. Ja jednak polecam radmin. Instalujesz po stronie maszyny do zarządzania radmin serwer a po stronie maszyny zarządzającej radmin viewer. Aplikacja posiada polski interfejs, bardzo łatwe zarządzanie i konfiguracje. Poza całkowitą kontrola nad maszyna docelową, umożliwia przeprowadzenie rozmowy głosowej oraz przesyłanie wiadomości. Umożliwia przesyłanie plików. Dla posiadaczy win7 w wersji home i prof, w których nie ma wbudowanego systemu zdalnego pulpitu do zarzadzania maszyna jest to ciekawa alternatywa. Używam od dawna i w razie problemów moge pomóc w konfiguracji Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Przeglądałem już ten program - tylko jest on w wersji płatnej. Ja szukam raczej czegoś darmowego. Myślałem nad UltraVNC bo według dobreprogramy.pl jest on najwyżej oceniony. Szkoda tylko, że nie ma polskiej wersji językowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Zdalny pulpit. po co instalowac inne oprogramowanie skoro już MS ma wbudowanego klienta. Co do zdalnego wylaczenia, mozesz to zrobic skryptem lub via cmd. pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Rufik. Klient to dopiero połowa. Jeśli pokażesz mi udostępnianie zdalnego połączenia do win7 w wersjach home i premium to stawiam skrzynkę whiskacza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Może nie jestem Rufik, ale pod Windows 7 Pro z odpaleniem RDP nie ma najmniejszego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Może nie jestem Rufik, ale pod Windows 7 Pro z odpaleniem RDP nie ma najmniejszego problemu. Ale mu chodziło o win7 w wersjach home i premium a tam to już gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 tak dokładnie, pomyłka toku myslowego. radmin owszem jest płatny za serwer, ale ma 30 dniowa darmowa wersje próbną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Spróbuj może TeamViever (darmowy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sayo 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Teamviewer, AmmyAdmin - do użytku domowego bezpłatne. Ja ze swojej strony polecę jeszcze Logmein - proste w instalacji, dostęp z dowolnego komputera przez przeglądarkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Hmm to ja sie pogubiłem. To w koncu o jaka wersje OS chodzi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Home Basiec i Home premium nie maja możliwości konfiguracji połaczenia do nich poprzez RDP. Jak zachowuja sie wymienione programy w przypadku łączenia poprzez router? Co z portem? Co z kontami bez hasła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Właśnie wypróbowałem UltraVNC. Działa dosyć dobrze - na domyślnych ustawieniach - nic nie zmieniałem. To samo na routerze - też nic nie zmieniałem. Od czego zależą opóźnienia w zdalnym połączeniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Właśnie wypróbowałem UltraVNC. Działa dosyć dobrze - na domyślnych ustawieniach - nic nie zmieniałem. To samo na routerze - też nic nie zmieniałem. Od czego zależą opóźnienia w zdalnym połączeniu? jakość łącza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Tylko łącza? Serwer na XP jest podłączony kablem, mój laptop z 7 działa poprzez WiFi. Czy podłączenie go kablem może przyspieszyć działanie? (pytam, bo nie mam jak sprawdzić - brak kabli) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Tylko łącza? Serwer na XP jest podłączony kablem, mój laptop z 7 działa poprzez WiFi. Czy podłączenie go kablem może przyspieszyć działanie? (pytam, bo nie mam jak sprawdzić - brak kabli) Sprawdź pingi. Powinieneś mieć na poziomie 1-3 ms po WIFI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Luty 16, 2011 Jeśli chcesz sterować kompem wewnątrz sieci to opóźnienie powinno być niezauważalne. Inna sprawa jeśli zdalny komp jest "gdzieś". Tutaj opóźnienie będzie wynosiło około dwukrotnej wielkości pinga i te kilka ms traconych na wifi można pominąć. Wpływ na opóźnienie ma też konfiguracja samego połaczenia. Im nizszej jakości wyswietlanie tym szybciej reaguje na ruchy, wyłącz przekazywanie dźwieku, kontrole poprawności, szyfrowanie (niezalecane). Poszczególne parametry moga być rózne dla poszczególnych aplikacji, ale można pobawić się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach