adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2005 witam, sprawke mam taka, ze wykupilem sobie resellera razem z name serverami i gdy deleguje na nie polskie domeny to nie ma problemu, ale gdy juz chce przedelegowac domene np .info to jest problem.. czy to sprawa internic a jesli tak to co mam zrobic.. ? dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2005 sprawke mam taka, ze wykupilem sobie resellera razem z name serverami i gdy deleguje na nie polskie domeny to nie ma problemu, ale gdy juz chce przedelegowac domene np .info to jest problem.. czy to sprawa internic a jesli tak to co mam zrobic.. ? dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Podaj (może być na PW) nazwy swoich serwerów DNS to Ci je zarejestruje i bedzisz mógł wpisywać je bez problemu we wszystkich domenach globalnych. Wysłany 14th Grudzień 2005, 12:26: Twoje serwery DNS dopisalem do baz operatorow domen .org .biz .name W bazie domen .info serwery DNS juz byly wpisane Jednak abys mogl wpisywac te serwery DNS do domen .net i .com musisz u swojego rejestratora domeny utworzyć serwery DNS - mówiąc fachowo musisz utworzyć tzw glue record Najczęściej wszyscy rejestratorzy dają taką mozliwość. Wpisujesz nazwe serwera np ns1 i numer IP Czy serwery DNS masz utworzone (a raczej glue record) możesz zawsze sprawdzic na stronie Internic'a (dla domen .com i net) Dla domen info biz i name takie sprawdzenie jest mozliwe na stronach operatorów tych domen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrjan.b 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2005 dziekuje ci bardzo. domene mam w az.pl i tam jest opcja: Serwery nazw domen zagranicznych > Utwórz serwer nazw pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach