Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Witam, wytypowałem sobie ostatnio parę domen internetowych, które chętnie zobaczyłbym w swoim portfolio. Niestety jest ich trochę, a nie mam funduszy na opłacenie każdej. Zauważyłem, że serwisy typu dropped.pl i ppd.pl oferują test domeny. Na jakiej zasadzie to działa? Płacę ~1,50zł i domena jest moja przez 14 dni? Mogę ją podpiąć do hostingu? Z którego serwisu najlepiej skorzystać? Mile widziana "opcja" przyjmowania użytkowników niepełnoletnich. (Szybka i łatwa ewentualna sprzedaż domeny (zmiana abonenta) lub jej transfer do innego operatora (ten sam abonent). Co zatem przez te 14dni zrobić? Jak najlepiej sprawdzić którą domenę warto opłacić a którą sobie odpuścić? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Nie można "przetestować i sprawdzić, która domenę warto opłacić". Trzeba po prostu logicznie pomyśleć i ją kupić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 W takim razie, co to za opcja? dropped.pl 14-dniowy test domeny .pl 1.25 PLN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 W takim razie, co to za opcja? Test ma zastosowanie głównie przy rejestracji domen na których były jakieś serwisy/portale/fora/itp oraz przy rejestracji literówek. Chodzi o sprawdzenie statystyk unikalnych wejść/kliknięć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konar 6 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2011 Tu też można: http://www.domenytanio.pl/index.php?id=521&ot=s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dees 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2011 Tutaj również jest taka opcja - http://www.active24.pl/main/main.php?id=4&t=Testy Sam kiedyś korzystałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konar 6 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2011 To ta sama firma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dees 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2011 Faktycznie, nie zauważyłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajderman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 ... a co rozumiecie przez test domeny... Przecież domena to prawo do posługiwania się daną nazwę w internecie... więc nie wiem co do końca chcecie testować?... Domeną albo kupujesz albo nie... a reszta zależy raczej od jej wypozycjonowania i reklamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 Spajderman no widzisz, to jest jakaś tam kolejna bzdura w świecie domenowym IMO... byle tylko te parę centów wyciągnąć i zachęcić do ewentualnego wzięcia domeny : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2011 IMHO testowanie domeny może podchodzić pod jej cenę 1 PLN netto, po roku przedłużasz albo i nie (jeśli 'przetestowałeś' pomysł na domenę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach