nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Cześć, chcę połączyć kompa i laptopa w jedną sieć. Wcześniej były 2 xpki to nie było problemu, jedna grupa robocza i załatwione. Jednak od pół roku korzystam z ubuntu, a na laptopie jest XP. Jak to teraz zgrać ? zależy mi tylko na udostępnianiu plików po Wifi - latanie non stop z pendrivem się nudzi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Na ubuntu skonfiguruj sambe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Prościej nie da rady ; ) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 To nie trudne Zarządzać sambą możesz poprzez Webmina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Skoro ustawienie samby to taka wybitnie trudna rzecz, to może po prostu... zmień system na Windowsa? Tam nie będzie takich problemów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Faktycznie, prosta ta samba. Zainstalowałem, skonfigurowałem. Ide teraz na laptopie ustawić Myślałem, że będzie masa roboty a tu tylko kilka klików : ) //edit dobra, wszystko działa, dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach