Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Cześć, Chodzi u użycie funkcji mount. Z poziomu fstab'a nie da rady bo to VPS, teraz pytanie: rc.d czy macie jakiś inny pomysł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Spróbuj: mount --rbind /katalog /katalog Ja napisałem sobie skrypt z wpisami i dopisałem do rc.local. Ponieważ te montowania padają po restarcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Jak montować wiem - chodzi o skrypt który to za mnie zrobi po reboocie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Skrypt (wklej gdzieś, ja mam w /var/scripts): Stwórz w tym katalogu plik z poniższym skryptem, potem potraktuj go: chmod +x nazwa_skryptu Oto skrypt: #!/bin/bash # lista montowań mount --rbind /dir1 /dir2 mount --rbind /dir3 /dir4 exit 0 Ścieżkę do skryptu podaj w /etc/rc.local przed exit 0. I gotowe. Ja dodatkowo pliki, których często nie edytuję traktuję: chattr +i nazwa_pliku I chyba tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Nie lepiej jednak tak: https://help.ubuntu.com/community/RcLocalHowto ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Można i tak. Zazwyczaj jest więcej rozwiązań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach