outmc 1 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 Witam ponownie Mam zamiar sprzedawać bilety na zagraniczne imprezy. Agencja z ktorą współpracujemy bedzie chciała otrzymać należność za bilety w euro . Jak to można rozwiązać po naszej stronie ? Przyjmować wpłaty od klientów już w euro czy w przeliczeniu na złotówki ? mbank / pkobp chyba przyjmują przelewy w innych walutach niż PLN ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol Głowacki 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2011 mbank / pkobp chyba przyjmują przelewy w innych walutach niż PLN ? Jak założysz konto walutowe w euro to oczywiście. Jak prowadzisz działalność gospodarczą do wymiany walut możesz postarać się o Autodealing w banku, spready są ponoć wtedy minimalne, jakie są dokładne warunki nie wiem. Zawsze tanią alternatywą do wymiany walut pozostaje kantor i targowanie się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2011 chyba lepiej żeby ludzie wpłacali w złotówkach , potem zmieniać sobie na euro i przekazać agencji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawel342 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2018 Dnia 6.02.2011 o 08:44, outmc napisał: Witam ponownie Mam zamiar sprzedawać bilety na zagraniczne imprezy. Agencja z ktorą współpracujemy bedzie chciała otrzymać należność za bilety w euro . Jak to można rozwiązać po naszej stronie ? Przyjmować wpłaty od klientów już w euro czy w przeliczeniu na złotówki ? mbank / pkobp chyba przyjmują przelewy w innych walutach niż PLN ? Możesz założyć konto w kantorze internetowym i przelewać tylko złotówki. Te konta są za darmo wymienisz po lepszym kursie. Przelewy masz do 5 min. Możesz też poprosić kontrahenta aby przelał pieniądze na Twoje konto kantorowe albo zrealizował po prostu przelew na email. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jozef80 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2018 A może któryś z procesorów płatności? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2018 Dawać Wam obu złotą czy diamentową łopatę za odkopanie tematu? @Jozef80 @pawel342 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach