oski225 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Witam, mam nietypowy problem, a mianowicie nie wiem jak(i czy w ogóle można) operować na VPN'ie poprzez PHP z innego serwera VPS... Mam zamiar z VPS'a wchodzić na niektóre strony bez tunela VPN, a na inne z tunelem, więc ustawienie całego debiana na VPS pod VPN odpada. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. PS: Mam nadzieję, że mniej więcej zrozumieliście o co mi chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Nie wykreujesz sobie połączenia vpn przez PHP. Jeśli chcesz na niektóre strony wchodzić, a na inne nie, to po prostu w systemowej tablicy routingu dodaj odpowiednie wpisy /32 przez nowy interfejs/bramę. Ewentualnie via curl wybierz sobie, którym interfejsem chcesz wychodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2011 @kafi dziękuje za wyjaśnienie A mógłby mi ktoś pomóc w konfiguracji debiana do obsługi VPN'a? Jakoś nie mogę znaleźć tutoriala, znalazłem pomoc tylko dla windowsa i mac'a. Nie wiem gdzie wpisać hasło do VPN'a itp... Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach