hicky 10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2011 Mam pewien problem ze znajomym. Jako że w biznes-host ostatnio się pozmieniało to jak można rozumieć ten zapisz §2. Umowa została zawarta na okres 3 miesięcy. Po tym okresie, w przypadku, gdy żadna ze stron nie rozwiąże umowy, umowa przechodzi na tryb umowy na czas nieokreślony. Po tym okresie, każda ze stron może rozwiązać umowę z zachowaniem 30 dniowego terminu wypowiedzenia, licząc od pierwszego dnia następnego miesiąca po wciśnięciu przycisku rezygnacja w panelu zarządzania VPS. W przypadku braku opłacenia należności przez Abonenta na rzecz Biznes-Host.pl tytułem świadczonych usług i gdy zwłoka w zapłacie będzie dłuższa niż 30 dni, Biznes-Host.pl zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym, lub do zawieszenia wykonywania usługi, aż do uregulowania wszystkich zaległych należności. Rozwiązanie umowy lub zawieszenie wykonywania usługi przez Biznes-Host.pl nie zwalnia Abonenta z obowiązku uiszczenia zaległych kwot wraz z ustawowymi odsetkami za zwłokę. Biznes-Host.pl przywróci świadczenie usługi po jej zawieszeniu najpóźniej dzień po uregulowaniu przez Abonenta wszystkich zaległych kwot wraz z ustawowymi odsetkami za zwłokę. Chodzi mi tu dokładnie o pkt 1, 3 i 4. Czyli jak mi się serwer nie spodoba czy coś, to muszę opłacać go te 3 msc. Albo nie opłacać a wtedy BH Zablokuje usługę VPS i będzie naliczać mi "karne" odsetki . Czy poprostu jak się nie spodoba to nie opłacam na kolejny miesiąc i mam w przysłowiowej "dupie" ICH. Ale czy wtedy oni mogą się powołać na tą "umowę" i naliczać mi odsetki za nie płacenie. Chodzi mi tu o te pierwsze 3 msc . Ja bym wziął np. w Ncgroup lecz znajomy się uparł na BH . No ale . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hektor 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2011 Ja tu czegoś takiego nie widzę https://biznes-host.pl/firma/regulamin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Luty 2, 2011 Wycinek z umowy dotyczy serwer VPS razem z panelem DirectAdmin. Niestety jelsi zdecydujesz sie wziasc ten serwer to bedziesz zmuszony zaplacic za 3 miesiace. Chyba ze nie rozwiazesz umowy to umowa tak jak w regulaminie jest napisane "umowa przechodzi na tryb umowy na czas nieokreślony." Jesli Ci nie pasuje to musisz szukac gdzies indziej EDIT: zamawiajac http://biznes-host.pl/vps_directadmin/, oprocz podstawowego regulaminu dochodzi kolejny, a dokladniej mowiac "warunki umowy" jak to jest napisane na stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2011 Wycinek z umowy dotyczy serwer VPS razem z panelem DirectAdmin. Niestety jelsi zdecydujesz sie wziasc ten serwer to bedziesz zmuszony zaplacic za 3 miesiace. Chyba ze nie rozwiazesz umowy to umowa tak jak w regulaminie jest napisane "umowa przechodzi na tryb umowy na czas nieokreślony." Jesli Ci nie pasuje to musisz szukac gdzies indziej EDIT: zamawiajac http://biznes-host.pl/vps_directadmin/, oprocz podstawowego regulaminu dochodzi kolejny, a dokladniej mowiac "warunki umowy" jak to jest napisane na stronie. To nie jest z Direct Admin. Do każdego VPS-a masz tam taki egzemplarz . Czyli ogólnie rzecz biorąc lipa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 A dodatkowo po tych 3 miesiącach, jeśli chcesz rozwiązać umowę to musisz wysłać wypowiedzenie z zachowaniem 30 dniowego terminu wypowiedzenia. W innych firmach zazwyczaj, jest tak że zgłaszasz im z kilka dni przed albo po prostu nie opłacasz serwera i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matthewk 30 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 No tak to jest jak nie pilnują serwerów Zapewne wiele osób wysyłało z opóźnieniem lub też 'zrezygnowali z usług' lecz firma tak na prawde wyłączyła serwer po miesiącu Więc wprowadzili sobie nowy 'system' zamówień i zrezygnowania z serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach