Gość finlandia Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Witam, czy zna ktos jakies rozwiazanie na sprawdzanie wagi pliku na rapidshare? Wpisujesz link -> klikasz submit -> dostajesz odpowiedz o wadze pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 1. pobrać zawartość podanego linku 2. wyrażeniem reg. wyciągnąć rozmiar pliku 3. gotowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Witam, czy zna ktos jakies rozwiazanie na sprawdzanie wagi pliku na rapidshare? Wpisujesz link -> klikasz submit -> dostajesz odpowiedz o wadze pliku API. rsmanager.pl Tam masz likchecker Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 @Pienio69: Sam chce taki skrypt miec, a nie korzystac u kogos na stronie. @Kondrad.K: Masz na mysli cURL ? Nie jestem w tym za dobry, moge liczyc na pomoc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Wydajniejsze było by skorzystanie z API. Jeżeli chodzi o moją propozycję to może być cURL, a później parsowanie pobranego kodu wyrażeniem regularnym. Jeżeli znajdę jutro chwilę mogę Cię nakierować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Ewentualnie zamiast curl: file_get_contents() + preg_match() <?php $link = ''; $file = file_get_contents($link); if(preg_match('/Not found/i', $file)) echo 'nie ma'; else echo 'jest'; ?> Bardzo proste rozwiązanie (i niezbyt ładne ), ale naprowadzi Cię na odpowiedni trop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Tajgeer masz + Jednak mysle, ze wolalbym wykorzystac API do tego celu. Konrad.K jesli znajdziesz troche czasu bede bardzo wdzieczny. EDIT: nie mozna dawac plusikow .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 http://blog.gr80.net/post/rapidshare-link-checker/ Chciałeś API, to masz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach