S21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2011 Witam. Mam pewien mały problem z moim katalogiem page presell ost. przeniosłem katalog ze zwykłego hostingu na serwer VPS i pojawił sie problem z mod rewite i samym plikiem .htaccess próbowałem już wszystkiego ale bez skutecznie oto mój plik .htaccess : RewriteEngine On # ZMIEN SCIEZKE, JESLI TWOJA STRONA ZNAJDUJE SIE W PODKATALOGU # PRZYKLAD: RewriteBase /moja/fajna/strona/ RewriteBase / /home/pawel/domeny/zapromuj.pl/public_html RewriteRule ^rss(/$|$) rss.php [L] RewriteRule ^glowna(/$|$) index.php?module=glowna [L] RewriteRule ^wyloguj(/$|$) index.php?module=wyloguj [L] RewriteRule ^zaloguj(/$|$) index.php?module=zaloguj [L] RewriteRule ^rejestracja(/$|$) index.php?module=rejestracja [L] RewriteRule ^rejestracja/sukces(/$|$) index.php?module=rejestracja&status=add_ok [L] RewriteRule ^kontakt(/$|$) index.php?module=kontakt [L] RewriteRule ^kontakt/wyslano(/$|$) index.php?module=kontakt&status=send_success [L] RewriteRule ^regulamin(/$|$) index.php?module=regulamin [L] RewriteRule ^moje-wpisy(/$|$) index.php?module=mojeWpisy [L] RewriteRule ^moje-wpisy/edytuj/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=mojeWpisy&act=edytuj&id=$1 [L] RewriteRule ^moje-wpisy/status/([a-z0-9_]+)(/$|$) index.php?module=mojeWpisy&status=$1 [L] RewriteRule ^wpisy(/$|$) index.php?module=wpisy [L] RewriteRule ^tag/(.*?)/strona/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=wpisy&tag=$1&start=$2 [L] RewriteRule ^tag/(.*?)(/$|$) index.php?module=wpisy&tag=$1 [L] RewriteRule ^([a-z0-9_-]+)-([0-9]+)(/$|$) index.php?module=wpisy&id=$2 [L] RewriteRule ^usun-wpis/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=mod&act=usunWpis&id=$1 [L] RewriteRule ^usun-wpis/status/([a-z0-9_]+)(/$|$) index.php?module=mod&status=$1 [L] RewriteRule ^edytuj-wpis/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=mod&act=edytujWpis&id=$1 [L] RewriteRule ^edytuj-wpis/status/([a-z0-9_]+)(/$|$) index.php?module=mod&status=$1 [L] RewriteRule ^nowe-wpisy(/$|$) index.php?module=mod [L] RewriteRule ^akceptuj-wpis/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=mod&act=akceptujWpis&id=$1 [L] RewriteRule ^akceptuj-wpis/status/([a-z0-9_]+)(/$|$) index.php?module=mod&status=$1 [L] RewriteRule ^kategoria/([a-z0-9_-]+)-([0-9]+)(/$|$) index.php?module=kategorie&id=$2 [L] RewriteRule ^kategoria/([a-z0-9_-]+)-([0-9]+)/strona/([0-9]+)(/$|$) index.php?module=kategorie&id=$2&start=$3 [L] RewriteRule ^kategorie(/$|$) index.php?module=kategorie [L] Proszę o pomoc ekspertów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2011 /home/pawel/domeny/zapromuj.pl/public_html Skasuj to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hicky 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2011 Wykonałeś a2enmod rewrite ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 1. Wpisz do pliku .htaccess coś w rodzaju blabla Jeśli po wywołaniu strony ujrzysz błąd 500, przejdź do punktu 3. 2. Otwórz pliki konfiguracyjne Apache (są w /etc/apache2/ albo /etc/httpd/) Poszukaj, czy nie masz gdzieś czegoś w rodzaju AllowOverride None Jeśli tak, to zamień None na All i zrestartuj serwer. ( /etc/init.d/apache2 restart albo /etc/init.d/httpd restart ) 3. Upewnij się, czy załadowany jest mod_rewrite jedną z tych linijek httpd -l | grep rewrite apache2 -l | grep rewrite 4. Jeśli nie, to musisz go doinstalować/aktywować, ale to już lekko zależy od systemu operacyjnego, posiadanego panelu do administracji itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 pogadajmy:/# a2enmod rewrite Module rewrite already enabled Czyli działa. Wszystkie katalogi maja AllowOverride All Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 A błędny htaccess wywala ci error 500? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 http://zapromuj.pl/glowna/ zobacz. Samej 500-ki juz nie wywala oznacza ze mod rewite działa ale cos teraz chyba jest .htaccess lub pliki /etc/apache2/ ale gdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 Używasz cgi + jakiś panel do tworzenia domen/maili np ispcp etc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2011 Nie konwencjonalna metoda vhost Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2011 Zmień RewriteBase / /home/pawel/domeny/zapromuj.pl/public_html na RewriteBase / i zobacz, czy wstawienie znaków "/" przed index.php pomoże, czyli np. RewriteRule ^glowna(/$|$) /index.php?module=glowna [L] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2011 Zmień RewriteBase / /home/pawel/domeny/zapromuj.pl/public_html na RewriteBase / i zobacz, czy wstawienie znaków "/" przed index.php pomoże, czyli np. Niestety nic nie pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach