nvu 24 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Grupa właśnie chodzi o to, że przerobiliśmy PDF'a na XML'a ale sęk w tym jest że największy zbiór hurtowni tj. hurtopon.pl swoje oferty przedstawiają firmy, i w zime było tak że zabrakło opon i ceny poszły do góry a co się z tym wiąże sprzedawalibyśmy na minusie. Ale tak naprawdę głównym problemem jest, że cennik owej hurtowni jest "dziwny" tzn odejmujemy -20 % od cen cennikowych a np na jednej oponie za 200 zł jest 20 zł przebitki a na innej 70 zł. Jasne, na każdego producenta są różne rabaty, też to zmieniliśmy, jednak nadal np kleber 175/65/15 kosztuje 230 zł my sprzedajemy po 250 zł a kleber 175/65/14 kosztuje 200 zł a my sprzedajemy za 300 zł. Mimo że taki sam rabat ustawililiśmy na producenta. Krótko mówiąc, owa "jedna z największych" hurtownia, ma strasznie dziwny cennik. W wulkanizacji nie ma tego problemu, bo jak klient pyta to sprawdzamy i podajemy aktualną cenę, ale ręcznie aktualizować 8 tyś produktów mi się nie uśmiecha. Do waszego sklepu, nic nie mam ładnie wygląda itp.. Chciałem kupić po prostu samą licencję taniej a reszte zrobić sobie sam OT, tyle. Chcieliśmy zobaczyć jak to będzie z tym w praktyce, no i zobaczyliśmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Z tymi cennikami to kwestia rozwiązania programowego. Tylko nie pisz, że się nie da, bo robiłem takie rzeczy. Bez problemu dało się aktualizować ceny opon i to w dodatku kilkunastu tysięcy produktów. No ale.. cały sklep był rozwiązaniem autorskim, pisanym od zera. W dodatku system magazynowy połączony z oddziałami rozsianymi po całej Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach