crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 witam, link do (moim zdaniem) interesującego artykułu dla Was - nowe procki serwerowe intela z serii XEON e7 - do 10 rdzeni z HT i 30MB pamięci podręcznej. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Intel_10_rdzeniowe_CPU_dla_serwerow-32957.html Ciekawe, myślałem że Intel nie rzuci się tak w pogoń za rdzeniami za AMD. Ciekawe jaka będzie wydajność takie potworka. Zapomniałem dodać (ale w artykule napisano) Warto jednak zaznaczyć, że słabsze modele Xeonów E7-2000 będą mogły pracować tylko w dwuprocesorowych konfiguracjach. - słowem - WOW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Może być ciekawie. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała cena tych procesorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Ciekawe, myślałem że Intel nie rzuci się tak w pogoń za rdzeniami za AMD. Ciekawe jaka będzie wydajność takie potworka. Zapomniałem dodać (ale w artykule napisano) - słowem - WOW. Poczekaj na cenę tego 'cuda', a wtedy powiesz 'WOW" ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Dokładnie, kurcze 4 procesorowa konfiguracja i mamy już 40 rdzeni od intela a z ht 80 rdzeni. Już widzę ten overselling VPSów jak jakaś tania serwerownia to zakupi;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Dokładnie, kurcze 4 procesorowa konfiguracja i mamy już 40 rdzeni od intela a z ht 80 rdzeni. Już widzę ten overselling VPSów jak jakaś tania serwerownia to zakupi;-) Oj tam overselling. Wątpię, że jakaś serwerownia udostępni na tyle ciekawą ofertę pod względem dysków czy możliwości ich doboru, żeby umożliwić taki overselling. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 fakt, do takiego potwora to tylko SSD w raidzie 0 z kilku dysków i podejrzewam że jeszcze by mu mało było na VPS:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2011 Ehh, seria E7XXX nie jest serią dla normalnego zjadacza chleba. Wystarczy popatrzeć na obecne ceny procesorów z tej serii: http://ark.intel.com/ProductCollection.aspx?series=46487 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach