arasik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Od niedawna mam serwer VPS. Muszę zainstalować Zend optimizera. Niestety nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób mam przegrać pliki na serwer. Czy mam to zrobić za pomocą ftp? Przegrać plik instalacyjny do public html? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na tak bardzo banalny problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Ściągasz paczkę np. za pomocą polecenia wget jakiś adres strony Może lepiej jak dasz komuś to zrobić, możesz sobie namieszać w systemie jak nie wiesz co i jak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Możesz grać też pliki przez scp, używając WinSCP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Pytanie zasadnicze - czy posiadasz dostęp do konta root na tym VPSie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Pytanie zasadnicze - czy posiadasz dostęp do konta root na tym VPSie? Dość retoryczne... gdyby nie miał, serwer byłby managed i zenda bez problemu by zainstalowali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arasik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 Pytanie zasadnicze - czy posiadasz dostęp do konta root na tym VPSie? Tak, posiadam. Zalogowałem się przez ten program. Tylko gdzie mam teraz przegrać plik Zendoptimizer.so ? Do katalogu głównego? Czy do któregoś z podkatalogów? np ssh ? Oraz czy za pomocą komendy tar xvfz rozpakuje ten plik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2011 poros firme od ktorej masz VPS o wycene i zrobienie tego za ciebie, bedzie znacznie szybciej, sprawniej i bezpieczniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach