kamilbien 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2011 Witam szanowne grono, przeprowadziłem aktualizacje do wersji 1.37.0 Na serwerze CentOS 5.0 64-bit wykonałem opis: http://www.directadmin.com/features.php?id=1134 I wszystko działa Natomiast na serwerze Debian 4.0 32-bit zrobiłem wszystko identycznie jak w/w serwerze i nie mogę się połączyć z FTP i dodatkowo nie działa multi IP dla domen (w panelu użytkowniika) tak jakby woogóle nie czytał nowej konfiguracji, a zapis "unified_ftp_password_file=1" plik (directadmin.con) jest dodany. Oczywiście restartowałem direct admina i nadal jest problem... Może ktoś miał podobne przejścia, albo ma pomysł jak to rozwiązać? Dzięki, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2011 System też bym zaktualizował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilbien 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2011 Serwer jest w kolokacji, aktualizacja systemu to nie taka prosta sprawa... Może ktoś ma jeszcze pomysł co z tym FTPem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2011 Co ma kolokacja do update? Moze sprawdzisz logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilbien 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 Co ma kolokacja do update? Jak pisałem o tej kolokacji to spałem , zrobiłem update, przeprowadziłem jeszcze raz wszystko od początku dalej ftp nie działa... Może jeszcze jakieś pomysły? Moze sprawdzisz logi? Co w Logach powinno być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 Co w Logach powinno być? Zazwyczaj bardziej lub mniej zaznaczony problem z działaniem serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilbien 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 Logi: "Attempted to covert to unified ftp password file, but unified_ftp_password_file=1 is not set. Aborting." wszystko jest skonfigurowane z godnie z w/w instrukcją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 W takim razie może masz zainstalowany proftpd x 2 ? (paczka DA + paczka zwykla) i czyta ci nie tego configa? Sprawdź czy masz folder /etc/proftpd/ - jeśli tak, to moja teoria o proftpd x 2 jest trafna, jeśli nie, spróbuj odpalić proftpd podając mu ścieżke do configa /etc/proftpd.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 Ten link powinien wszystko wyjaśnić. Zwróć szczególną uwagę na to co jest napisane na końcu dokumentu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach