Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2011 Co możecie polecić? Mam na oku: http://www.agito.pl/drukarki-laserowe/brother-hl-2035.0.337040.html http://www.agito.pl/drukarki-laserowe/samsung-ml-1665.0.386844.html tylko która, a może jeszcze jakaś inna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2011 co w niej potrzebujesz, przy laserze i drukarkach to trwałość i cena jednej strony a nie koszt zakupu bo to zwykle jest kropla w wydatkach firmowych w stosunku do eksploatacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2011 Tylko podstawowe zadania, drukowanie dokumentów / umów od święta jakiś skanów. Mały przebieg do 1500 rocznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2011 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smoko 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Jeśli nie straszna Ci zabawa z napelnianiem to polecam samsunga i toner z allegro spoko sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Tylko i wyłącznie coś z hp. U mnie w firmie są same hpki, i jak patrze na ich eksploatacje. np po 10.000 stron rocznie albo i więcej. A koszt eksploatacji sprowadza się tylko do wymiany tonerów (laser) Zero awaryjności mechanicznej, lub innych dziwnych zdarzeń gdzie drukarka ma zastój w pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Tylko podstawowe zadania, drukowanie dokumentów / umów od święta jakiś skanów. Mały przebieg do 1500 rocznie. http://www.ceneo.pl/1399756 - demonem szybkości to nie jest, ale od prawie 2lat sprawuje się idealnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Gdyby tonery oryginalne nie kosztowały tyle, ile kosztują, to pewnie byłby sens rozglądać się za Samsungami czy Konikami czy innymi. "Niestety", najlepszy tandem IMO to drukarka HP lub Canon i zamienniki Activejet. Teraz skorelować tylko drukarkę z zamiennikami i git. Ja mam HP LJ1018. Brother chyba nie ma zamienników albo są trudno dostępne, Samsung chyba to samo. Ja bym wziął Canona (HP nie lubię, ale jak kupowałem, to akurat stał HP i nie chciało mi się czekać). W tym segmencie Canon i HP to prawie to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Tylko podstawowe zadania, drukowanie dokumentów / umów od święta jakiś skanów. Mały przebieg do 1500 rocznie. Tomku z ciekawości dlaczego laser?... Ceny wydruku urządzeń atramentowych i laserowych się zrównały (drukarki atramentowe mają specjalne ciche tryby pracy) itp. Co dla Ciebie przemawia za drukarką laserową? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Brother HL 2035 Mam takie dwie, jedna w biurze stoi Świetny sprzęt, nigdy w życiu bym nie kupił jakiegoś szajsu atramentowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Mam samsunga ML-1640. Jeśli podany przez Ciebie samsung udało się już przerobić tak, aby nie zliczał stron to bierz;) W 1640 wystarczyło odpalić jedno .exe i można już toner zasypywać samemu. W dodatku drukarka bardzo wytrzymała. Szkoda, że już nie sprzedają nowych bo na pewno kupiłbym ją jeszcze do domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spanner Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 Ja mam osobiście samsunga laser color ze skanerem, w tej chwili nie pamiętam modelu, ale nowszy model to ten: http://www.centrumdruku.com.pl/samsung/clx-3185.cd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 maniack możliwe, mam ciut stare informacje - chodziło mi o bardzo dobrą dostępność i brak problemów z rozeznaniem (że idę do sklepu i kupuję, a nie czekam na przesyłki od niewiadomego producenta) - ja jestem niestety dość wygodnicki w tej kwestii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 @wygodad: przy rzadszym korzystaniu i dłuższych przestojach laser ma tę zaletę, że nie ma opcji, żeby tusz zasechł Osobiście zawsze wybrałbym HP-ka, nigdy mnie nie zawiodły. Sam mam do tej pory przeszło 12-letniego, w 100% sprawnego LaserJet-a 6L z gigantycznym przebiegiem, w pracy w różnych miejscach, w tym w drukarni i urzędzie miejskim, gdzie drukowało się sporo różnych rzeczy też użytkowałem wiele modeli HP, zarówno typowo biurowych jak i tych nieco bardziej "profesjonalnych", ale u teściów od paru lat pracuje Samsung i też nie sprawia problemów (co mnie bardzo zaskoczyło, bo jakoś nie jestem przekonany co do trwałości produktów Samsunga). Co do zamienników tonerów, to jakoś ich unikam, przez lata nauczyłem się, że ich wydajność i jakość wydruku w stosunku do oryginalnych tonerów jest najczęściej raczej niewysoka, ale przy tak niskich przerobach to może i lepiej bazować na zamiennikach właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BarMleczny 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 A ja polecam tą http://allegro.pl/hp-officejet-6310-fax-kopiarka-skaner-druk-i1411470788.html przebieg 17 000 stron i działa nadal jeżeli nie zależy ci na dobrej jakości druku to kupujesz strzykawkę z tuszem za 15 zł i napełniasz Tania i niezawodna POLECAM Laser jest zbędny przy drukowaniu na poziomie 1500 stron rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 A ja polecam: http://www.ceneo.pl/6526325 Mam dwie takie i jak najbardziej OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach