Hostdell 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 Ktoś miał do czynienia z usługą ATMAN Broadband.Internet Proszę o wszelkie informacje dotyczące jakości tej usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 Ktoś miał do czynienia z usługą ATMAN Broadband.Internet Proszę o wszelkie informacje dotyczące jakości tej usługi. To jest typowe lacze z pelnym dostepem do internetu - dziala tak jak wszystkie inne uslugi ATM'u - zgodnie z umowa i bez problemow Jakosc uslugi zalezy jednak od tego gdzie i po czym jest realizowana Ogolnie moge powiedziec same superlatyywy, ale spora w tym zasluga tego ze nasza usluga jest terminowana prosto po swiatlowodzie w Juniperze - nie ma zadnych elementow posrednich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 Korzystałem z tego na początku via Riadiolinia teraz przez światełko. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 drogie dobre przy malych predkościach dobry support z niezłym czasem reakcji na zerwaną sesje, SLA zależne od umowy ale na kabel powyżej 99% po kraju bardzo ciężko dostać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hostdell 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2011 (edytowany) Tanie Jeśli chodzi o tę ofertę którą otrzymaliśmy Niektórzy operatorzy dawali ceny że można było dosłownie z butów wyskoczyć. SLA 99,98% . Ale i tak małe SLA bo w razie padu to jest to ponad 2 dni. Zobaczymy czy usługa warta swej ceny. Edytowano Styczeń 19, 2011 przez Hostdell (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2011 SLA 99,98% . Ale i tak małe SLA bo w razie padu to jest to ponad 2 dni. Sorry za wykopki ale, jak ty to policzyłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 15, 2011 ATMAN w mojej miejscowości zaproponował 40zł per MB więc już w pod koniec lipca powstanie DATA CENTER przez znajomego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2011 ATMAN w mojej miejscowości zaproponował 40zł per MB więc już w pod koniec lipca powstanie DATA CENTER przez znajomego ja ci sprzedam ATM po 4zl za MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 (edytowany) Jak bym miał dostać 4zł/per MB to dziś podpisuję umowę 8zł za 1mbsp symetryka 800zł za 100/100 to jak gratis ! Edytowano Luty 19, 2011 przez krocio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 4 zł to dostaniesz, ale chyba przy gigabicie wzwyż ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 4 zł to dostaniesz, ale chyba przy gigabicie wzwyż ;-) Dokładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 wiem że to nie jest tanie, ale firma atman jest chyba najlepsza jeżeli chodzi o symetryczne łącza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 4 zł to dostaniesz, ale chyba przy gigabicie wzwyż ;-) ej, to zalatwcie mi prosze gigabit za 4000 zl ! wezme nawet 10 i dam prowizje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 spoko, same zasoby ACXa w tym dostaniesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 spoko, same zasoby ACXa w tym dostaniesz to tez wezme - teraz place 20 wiec 5 razy taniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 taaaaa ale w krakowie... a acx w warszawie, różnica to koszt dosłania tego do warszawy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hostdell 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 ej, to zalatwcie mi prosze gigabit za 4000 zl !wezme nawet 10 i dam prowizje w tej cenie to max 300mbit dostaniesz i to globalu via radiolinia , jak dobrze się postarasz 4 zł to dostaniesz, ale chyba przy gigabicie wzwyż ;-) i frytki do tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 (edytowany) no dobra, powiedziałem, że 4 zł, ale nie mówiłem, od jakiego opa ;d Gigabit pełnej tablicy BGP od Cogent za 1k EUR bez licytacji ;d Edytowano Luty 19, 2011 przez ^^KaMaZZ~.^ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 no dobra, powiedziałem, że 4 zł, ale nie mówiłem, od jakiego opa ;d Gigabit pełnej tablicy BGP od Cogent za 1k EUR bez licytacji ;d Prosze Was wszystkich zaczyna sie jakies gdybanie 'bo cos tak slyszalem' czy 'a znajomy ....' a potem powstaje urban legend jakie to tanie wszystko i pokazuja sie prosby o oferty "potrzebuje serwer pod hosting stron WWW - lacze 100 lub 1000Mbit 10TB lub bez limitow w polsce za 200 zl ..." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Pogadaj w Krakowie z s-net, mają całkiem fajną ofertę na Polskę i globala, wszystko po światełku. Ostatnio nawet powiększyli szkielet do ileś x 10G (jeśli dobrze odczytałem, że chodzi Ci o krk). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Prosze Was wszystkich zaczyna sie jakies gdybanie 'bo cos tak slyszalem' czy 'a znajomy ....' a potem powstaje urban legend jakie to tanie wszystko i pokazuja sie prosby o oferty "potrzebuje serwer pod hosting stron WWW - lacze 100 lub 1000Mbit 10TB lub bez limitow w polsce za 200 zl ..." Przy 1gbps ceny od 15 netto sie zaczynaja. Nie chce pisac u ktorego opeartora. To samo przy zakupie sprzetu serwerowego. Upusty siegaja 70 %. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hostdell 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Przy 1gbps ceny od 15 netto sie zaczynaja.Nie chce pisac u ktorego opeartora. Powiedz sam zainteresowany jestem. Bo mi się coś nie widzi to co piszesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 20, 2011 Powiedz sam zainteresowany jestem. Bo mi się coś nie widzi to co piszesz. + umowa 12 miesiecy. Odezwij sie do operatorów. Zrób sobie zestawienie. Jeżeli masz własnego ASa, IP. Kwestia podłączenia sie VLANem, xWDM, ETH, radiolinia czy co by to nie było. Pogadaj, po negocjuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 Pogadaj w Krakowie z s-net, mają całkiem fajną ofertę na Polskę i globala, wszystko po światełku. Ostatnio nawet powiększyli szkielet do ileś x 10G (jeśli dobrze odczytałem, że chodzi Ci o krk). niestety w wielu przypadkach koszt dojscia swiatlowodem do klienta jest wyzszy niz transmisja waw-krk po wloknach ktore juz mam dociagniete :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Luty 21, 2011 niestety w wielu przypadkach koszt dojscia swiatlowodem do klienta jest wyzszy niz transmisja waw-krk po wloknach ktore juz mam dociagniete :/ Co za problem puścić kilka kanałów jednym włóknem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach