pasero 41 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 No to nie pozostaje Ci nic innego jak zglosic usterke sprzetowa. Na dowod wyslij zwrzut z vmstat, bo on najlepiej obrazuje problem. Swoja droga to ciekawe, ze jakiejs porzadnej sieciowki nie wlozyli... W sumie na większości dedyków w tej chwili wrzucają realteki i zwykle dają radę nawet na b. obciążonych systemach (chociaż fakt że intel to nie jest ;-). Ogólnie jeśli chodzi o jakość sprzętu w hostingowniach to czasem można się naciąć na głupie problemy które kończą się wykłócaniem z supportem ;]. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2011 W sumie na większości dedyków w tej chwili wrzucają realteki i zwykle dają radę nawet na b. obciążonych systemach (chociaż fakt że intel to nie jest ;-). Ogólnie jeśli chodzi o jakość sprzętu w hostingowniach to czasem można się naciąć na głupie problemy które kończą się wykłócaniem z supportem ;]. Pozdrawiam Serio z tymi realtekami? Ja nie mam ani jednego serwera z taka sieciowka. W wiekszosci mam Intele i kilka Broadcomow. No chyba, ze to takie psudo serwery no to wtedy rozumiem. Patrzac na to co podal lspci to tak wlasnie w naszym przypadku jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasero 41 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2011 Serio z tymi realtekami? Ja nie mam ani jednego serwera z taka sieciowka. W wiekszosci mam Intele i kilka Broadcomow. No chyba, ze to takie psudo serwery no to wtedy rozumiem. Patrzac na to co podal lspci to tak wlasnie w naszym przypadku jest. No na pewno hetzner daje w tych średnich/tanich dedykach właśnie realteki.. Na przykład w takim: http://www.hetzner.de/hosting/produkte_rootserver/eq6. I tych na AMD też. Być może mają część parku maszynowego na intelach, nie wiem ;-). W OVH z tego co widzę to intele zintegrowane, ale wydawało mi się że też gdzieś widziałem... Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2011 Napisałem wczoraj do supportu lecz na razie cisza. Na e-maile informacyjne odpowiadali po kilku godzinach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasero 41 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2011 Napisałem wczoraj do supportu lecz na razie cisza. Na e-maile informacyjne odpowiadali po kilku godzinach. Sprawdź czy nie masz jakiejś opcji na zgłoszenie awarii krytycznej czy coś takiego, wtedy trafia do innej przegródki ;-). I dawaj znać jak idzie naprawa problemu bo to ciekawe ;>. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2011 OK będę pisał na bieżąco. Co do zgłoszenia wybrałem "Problem ze sprzętem" w Ticketach więc powinni raczej szybko zareagować na e-mail. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2011 Dzisiaj wykonali test, odpowiedź brzmi: "...the hardware-test has finished without errors...". Jeżeli byłby ktoś zainteresowany znalezieniem błędu, najprawdopodobniej w konfiguracji, który powoduje skoki load zapraszam na PW (orientacyjna cena). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach