shoter09 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Witam Zainstalowałem proftpd i chciałem zrobić tak, że każdy user może chodzić tylko po swoim folderze a nie po całym VPS jak to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Skasuj # przed DefaultRoot ~ i potem zrestartuj proftpd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoter09 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Jest prawie dobrze http://img267.imageshack.us/img267/2498/beztytuubs.png tylko że ja nie chcę żeby pokazywało /var/www/www tylko chcę że jego folder to tak jakby główny / jak to zrobic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Łatwiej będzie ci dodać usera np. "www" i ustawić apache2 aby indeksował stronę z katalogu "/home/www/" i nie będzie takich problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 usermod -d /var/www/www USER Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
womperm 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2011 Aby zrestartować ProFTPd to: # /etc/init.d/proftpd restart Albo # /etc/rc.d/proftpd restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach