Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2011 Witam, Gdy włączam "zarządzanie mysql" w directadmin mam taki błąd: Error connecting to MySQL: Access denied for user 'da_admin'@'localhost' (using password: YES) [b]Repair guide: [url="http://help.directadmin.com/item.php?id=45"]http://help.directadmin.com/item.php?id=45[/url][/b] Mam debiana 5. Proszę o szybką pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2011 Masz jak byk napisane jak to naprawić: http://help.directadmin.com/item.php?id=45 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2011 Ostatnio miałem to samo Przypadkowo zmieniłem hasło da_admin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Gdy wpisuje ' mysqld_safe --skip-grant-tables & ' dostaje taki błąd nohup: ignoring input and redirecting stderr to stdout mysqld_safe[10495]: A mysqld process already exists co muszę z tym zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Przeczytać uważnie http://help.directadmin.com/item.php?id=45 a nie bez sensu wklepywać linijki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 nadal nie wiem co zrobić, jestem początkujący Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 nadal nie wiem co zrobić, jestem początkujący Zrób to w ten sposób: http://porady.eu.org/porady-oraz-informacje/41/ (poprawka) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 I tu kolejny problem :) gdy wpisuje mysql dostaje: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 I tu kolejny problem :) gdy wpisuje mysql dostaje: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) użyj następujących poleceń: update user set password=password('haslo_skomplikowane') where user='uzytkownik'; flush privileges; Aby uruchomić powyższe komendy należy z poziomu interpretera odpalić: mysql -p -u root use mysql; Po zmianie hasła można korzystać z nowego w moim poprzednim poście wkradł się mały błąd, przenosi na inną stronę. Najlepiej skopiuj link, a nie klikaj na niego. Powyżej poradnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 mysql -S /tmp/mysql.sock Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Problem rozwiązany teraz jednak kolejny już mam nadzieje że ostatni. Wcześniej tworzyłem alias: ln /var/run/mysqld/mysqld.sock /tmp/mysql.sock i było ok, jednak zawsze po restarcie serwera mam błąd Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) jak go rozwiązać na stałe? EDIT: Dodam że teraz po restarcie komenda ln /var/run/mysqld/mysqld.sock /tmp/mysql.sock wyskakuje mi błąd ln: accessing `/var/run/mysqld/mysqld.sock': No such file or directory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Dopisz w konfiguracji mysql (my.cnf) definicje socketu: socket = /tmp/mysql.sock W sekcji mysqld i client Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Dodałem i dalej to samo Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 dodałeś, a zrestartowałeś ? Defaultowo jest /tmp/mysql.sock, zobacz w starter czy nie podaje innej lokalizacji ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DJpOmOO Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 "zobacz w starter czy nie podaje innej lokalizacji ... " jak mam zobaczyć? sory jestem laik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2011 Witam! Mam identyczny problem jak kolega wyżej. Na maszynie stoi Debian 5 + PHP5 + MySQL + DirectAdmin. Problemem jest błąd: Error connecting to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Nie mogę sobie z nim poradzić. whereis mysql.sock wskazuje na katalogi: /usr/local/mysql, /usr/local/bin/mysql i /etc/mysql jednak nie mogę tam znaleźć tego pliku. Dowiązania symboliczne podane wyżej również nie pomagają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2012 Taa teraz ja mam identyczny problema podane rozwiazania niestety nie dzialaja. Dodatkowo napone ze nie mozna sie polaczyc z DA na porcie 2222 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Wykonuję: /etc/init.d/mysqld stop I mam: Stopping mysqld: [ FAILED ] Mam wykonać kill? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Wow, po niemalże 2 latach odkop A co mowią logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 (edytowany) Masz jak byk napisane jak to naprawić: http://help.directadmin.com/item.php?id=45 Byku a co trzeba wykonać jeśli: /etc/init.d/mysqld stop -> Stopping mysqld: [ FAILED ] @ Marek607 Szukam ich... Edytowano Luty 10, 2014 przez Tom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Mamy rekord? ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tom 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Mamy rekord? ;-) Nie rozumiem? Nie mam takiej wiedzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Rekord odkupu ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2014 Byku a co trzeba wykonać jeśli: /etc/init.d/mysqld stop -> Stopping mysqld: [ FAILED ] Na serwerze coś się pewnie działo, dlatego tak się stało ... Gdzieś dla aplikacji stopu, restartu mysql - został lub został usunięty socket, plik z nr pid i dlatego nie może się zrobić stop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach