Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
OtherCoder

Wybór routera - prośba o propozycje.

Polecane posty

Witam ostatnimi czasy zepsuł się mój routerek, jakoś się tam sprawował także go nie wymieniałem, a drugiego takiego nie kupię, bo to starszy model. Od tego czasu jadę na chińskim cudzie techniki ZTE 852. No ale nie bardzo mi to odpowiada z wiadomej przyczyny. I tu mam do was wszystkich prośbę o wskazanie konkretnych dwóch, trzech modeli działających z OrangeFreedom, najbardziej zależy mi na bezawaryjności, a po drugie z jak największym zasięgiem (latem w ogrodzie się przydaje). Prosze nie odsyłać mnie do allegro, bo byłem i nic się nie dowiedziałem. Chciałbym usłyszeć opinię użytkowników, którzy mają dany sprzęt i zechcieli podzielić się wrażeniami.

Gość Matmaxalez

Ja to oferuje routert D-Link DIR-635. 3 Antenki sa. Jezeli chcesz miec w ogrodzie wi fi, to radze kupic lepsze i mocniejsze antenki :).

Jak narazie mam teb router z pol roku jak nie wiecej. Z tylu jest takze wejscie USB, na np. podlaczenie dysku, klucza usb lub modemu na internet mobilny. Poza tym jest wejscie ethernet na polaczenie oraz 4 na podlaczenie komputerow, lub czego chcesz przez ethernet.

Gość Kamikadze

A jaki przedział cenowy? Bo jak szukasz do 200zł to może być ciężko :) Jak kilka setek więcej to już można poszaleć z ofertami.

Do 200zł to EDIMAXy ci pozostają. Dobra firma sam mam taki router i nie jest zły.

Do 200zł to EDIMAXy ci pozostają. Dobra firma sam mam taki router i nie jest zły.

Głupszego pomysłu nigdy nie wyczytałem ;-)

Bezpośrednio, jeśli szukasz routera z modemem ADSL możesz wybrać Linksysa WAG120N, jeśli zaś masz modem i możesz go podłączyć pomiędzy kontaktem telefonicznym a routerem to wybieraj Linksysa WRT54GL ;-)

A ja polecam wszystko co jest oparte na broadcomie :-) Możliwość regulacji SNR to świetna sprawa :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować