maminowiec 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2011 Witam , poszukuje dobrego serwera pod forum na skrypcie phpbb by przemo , dziennie ok 8tys uu. Aktualnie korzystam z firmy serwerydlaciebie lecz mają oni bardzo małe limity na serwerach vps głównie chodzi mi o tcpsndbuf. wstępne wymagania procesor 4-5 Ghz (aktualnie mam 4Ghz) ram 2-4 gb dysk 30 gb transfer 1000 gb Uptime 99,5 Szukam czegoś w cenie do 120 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2011 Spróbuj pełnej wirtualizacji, z serwerem gdzie dane są trzymane na dyskach sas, np: http://vmserver.pl/oferta-linux-unix-vps.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artokon 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2011 Podlaczam sie pod pytanie, bo sam rowniez podobnego potrzebuje. I od razu moge napisac czego nie polecam - provps.pl Mam tam obecnie managed2 i przy 2k uu dziennie forum jest offlinie po 3h dziennie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2011 Na czym te forum stoi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artokon 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2011 Tak jak u autora tematu - phpbb przemo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość edi3545 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2011 Tak jak u autora tematu - phpbb przemo. że na phpbb by przemo już napisałeś mu chodzi chyba o to jakie parametry ma twoje konto www(np. transfer, ilość miejsca) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2011 że na phpbb by przemo już napisałeś mu chodzi chyba o to jakie parametry ma twoje konto www(np. transfer, ilość miejsca) podejrzewam że jest to Linux VPS Plus X4 Aktualnie korzystam z firmy serwerydlaciebie.... procesor 4-5 Ghz (aktualnie mam 4Ghz) ... drugi z Panów provps.pl managed2 wszystko jest jasne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Ja bym szukał czegoś z virtualizacją XEN bo provps.pl ma OpenVZ a to właśnie jest powód, że wisi pod obciazeniem - tego w Xen'e nie ma zamiast tego zwalnia i podmula ale dalej mozna działać. (do rozsądnego poziomu oczywiście). Przy forach ważna jest optymalizacja SQLa i cechowanie danych. może http://www.onevps.pl/cart.php ale ceny masakra niestety za to dobre DC. No i kompilacja web serwera zamiast apt -get czy Yum Skoro już jesteś w Niemczech to może HostEurope Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostit.pl 20 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 wstępne wymagania procesor 4-5 Ghz (aktualnie mam 4Ghz) ram 2-4 gb dysk 30 gb transfer 1000 gb Uptime 99,5 Szukam czegoś w cenie do 120 zł Myślę, że możesz mieć trudności ze znalezieniem serwera z takimi parametrami w tak atrakcyjnej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 No raczej napewno, nie przy takim budżecie. To jest za niska cena na taką konfigurację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nexon 12 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Witam , poszukuje dobrego serwera pod forum na skrypcie phpbb by przemo , dziennie ok 8tys uu. Aktualnie korzystam z firmy serwerydlaciebie lecz mają oni bardzo małe limity na serwerach vps głównie chodzi mi o tcpsndbuf. wstępne wymagania procesor 4-5 Ghz (aktualnie mam 4Ghz) ram 2-4 gb dysk 30 gb transfer 1000 gb Uptime 99,5 Szukam czegoś w cenie do 120 zł Hm, może VPS 4 albo VPS 5 w ViHost.pl ? Parametry się zgadzają, cena też oscyluje w oczekiwanej http://vihost.pl/vihost2/serwery-vps.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Hm, może VPS 4 albo VPS 5 w ViHost.pl ? Parametry się zgadzają, cena też oscyluje w oczekiwanej Tylko pełnej wirtualizacji brak - czyli tego co najważniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
r4d3k 14 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 maminowiec, nie daj sobie kitu wciskać - bez najmniejszych problemów znajdziesz takiego VPS w podanej cenie. A jak zejdziesz z gwarantowanego uptime na 99% to nawet dobrego dedyka w tej cenie dostaniesz: http://www.server4you.net/root-server/server-details.php?products=0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Tylko pełnej wirtualizacji brak - czyli tego co najważniejsze. A po co pełna wirtualizacja do phpBB by Przemo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Bo tylko pełna wirtualizacja daje pewność że zasoby są twoje a nie wszystkich. Już lepsze jest czasami konto na współdzielonym hostingu drogie bo nie tracisz czasu i zasobów na system i jego optymalizację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 Bo tylko pełna wirtualizacja daje pewność że zasoby są twoje a nie wszystkich. Od kiedy to? Przecież właśnie istotą wirtualizacji jest współdzielenie danej maszyny przez kilka znajdujących się na niej wirtualnych maszyn? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 tak ale przy pełnej te same 2GB ramu nie można podzielić na 4 różnych klientów, tak samo miejsce na dysku jest tylko dla jednego a przy OpenVZ czasami jest strasznie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2011 tak ale przy pełnej te same 2GB ramu nie można podzielić na 4 różnych klientów, tak samo miejsce na dysku jest tylko dla jednego a przy OpenVZ czasami jest strasznie... Zależy kto jaki overselling stosuje i zresztą przekłada się to również na cenę ) http://vipower.pl/index.php?id=Serwery-VPS - tutaj macie vps'y na XEN'ie - możliwy test do 48h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2011 Od kiedy to? Przecież właśnie istotą wirtualizacji jest współdzielenie danej maszyny przez kilka znajdujących się na niej wirtualnych maszyn? OpenVZ jest pomyłką samą w sobie. Wole nie wracać myślami do przygody z tą usługą VPS. Xen = spokój. Zastanawiałem się kiedyś jak się użytkuje Parallels'a ale pewnie jest to coś po środku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przem 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2011 OpenVZ jest pomyłką samą w sobie. Wole nie wracać myślami do przygody z tą usługą VPS. Xen = spokój. Zastanawiałem się kiedyś jak się użytkuje Parallels'a ale pewnie jest to coś po środku. Podpisuje sie obydwiema rekoma pod tym co napisal kolega wyzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2011 Dobrze serwisowany OpenVZ także potrafi być zadowalający. Tzn. jeśli ilość pamięci dostępnej = gwarantowanej, i jednocześnie bez braku overcommitingu. Całą siłą darmowych implementacji Xena jest to, że (przynajmniej jeszcze) większość budżetowych firm nie wpadła, jak na nim można to środowisko troszkę stuningować i zovercommitować choć troszkę zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
r4d3k 14 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2011 Niestety chyba aż za dużo wpadło Nie jestem zbytnio "obcykany" w wirtualizacjach, ale podobno panel też ma wpływ na możliwości oversellingu, np: w hyperVM nie ma z tym problemów, gorzej z solusVM ? (lepiej dla klientów...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach