kmserwis 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 witam Posiadam domene kowalski.eu zainstalowałem ispcp omega 1.0.7 na debian lenny i wszystko poszło bez bulu ale on mi zrobił serwery nazw ns1.aaa.bbb.kowalski.eu a ja chce miec ns1.kowalski.eu Proszę o podpowiedź gdzie to zmienić by utworzył mi takie nazwy do dns z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam KMSerwis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 kowalski.eu wydelegowane jest na ns1.sedoparking.com i ns2.sedoparking.com. I wszystko działa. Więc w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kmserwis 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 kowalski.eu wydelegowane jest na ns1.sedoparking.com i ns2.sedoparking.com. I wszystko działa. Więc w czym problem? kowalski to przysłowiowa domena (przykład) poprostu nie chce aby ispcp mi generował ns1.admin.serwer.kowalski.eu tylko chce by to wyglądało lepiej czyli ns1.kowalski.eu i to samo mest do ns2. kowalski.eu to czysty system na którym jest swieżo zainstalowany ispcp i ten kowalski.eu ma robić tez za serwer dns dla tej i innych późniejszych domen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Przeczytaj regulamin tego działu > http://www.webhostingtalk.pl/topic/16429-wazna-uwaga-dt-umieszczania-prosb-o-pomoc-w-konfiugracji-serwerow-dns-dla-waszych-domen/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kmserwis 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Przeczytaj regulamin tego działu > http://www.webhostingtalk.pl/topic/16429-wazna-uwaga-dt-umieszczania-prosb-o-pomoc-w-konfiugracji-serwerow-dns-dla-waszych-domen/ Ups przepraszam chodzi o domene sawikowscy.eu i tam u rejestranta mam wpisane ns1.sawikowscy.eu i ns2.... aktywne to będzie napewno późnym popoludniem ale chodzi mi oto że u mnie na swoim serwerze ispcp zrobił mi ns1.admin.serwer.sawikowscy.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 edytuj u siebie strefę DNS dla tej domeny i dodaj rekordy dla domeny sawikowscy.eu ns1 in A TWOJEIP ns2 IN A TWOJEIP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 a) zrób nową strefę "główną" wy edytuj templatkę /etc/ispcp/bind/parts c) wy edytuj wszystkie strefy na maszynie (podpowiedź jak jest ich dużo perl przyjdzie Ci z pomocą) d) oddeleguj wszystkie domeny na nowe serwery nazw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach