Worn 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Witam Panowie szukam taniego poleasingowego serwera 1U za śmieszną cenę 2000zł (bez dysków) Obecnie mam do wyboru: IBM x3550- Xeon 5160 , DDR2 ECC 2GB , ServeRAID 8k-l , zasilacz HotPlug 670W Dell Poweredge 1950- Xeon 5160 , DDR2 ECC 2GB , RAID PERC 5/I, zasilacz HotPlug Serwery prawie identyczne dlatego pytanie czy jest coś co rozstrzygnie która maszynkę wybrać Serwer będzie pracował pod Linux albo BSD w zależności od sterownika raid. Do della jest więcej złomu na allegro zawsze jakiś upgrade zrobić można dodatkowo dostępne są kary DRAC.Czekam na opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 offtop moglby ktos naprawic wyglad takich postow jak ten w wersji mobilnej bo wygladaja tragicznie topicowo: bralbym ten do ktorego jest wiecej czesci zam, to stary sprzet i ma prawo nawalac, jezeli masz zamiar go uzywac ponad dwa lata lepiej kupic cos nowego niz pchac sie w te starocie, sporo zaoszczedzisz na rachunkach na prad + gwarancja tez robi swoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 + gwarancja tez robi swoje Już widzę, jak ktoś ma kilka dni downtime, bo czeka aż mu dokonają naprawy gwarancyjnej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 raczej nawiazywalem do poszukiwania czesci na allegro, z gwarancji dostanie sie przynajmniej sprawne podzespoly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Worn 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 Wybrałem della tak jak pisałem więcej klamotów na allegro DRAC ,PAMIĘC zobaczymy jak się sprawi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2011 IBM x3550- Xeon 5160 , DDR2 ECC 2GB , ServeRAID 8k-l , zasilacz HotPlug 670W Z używanymi sprzętami różnie to jest. W.w. serwer może chodzić latami albo popsuć się za dwa miesiące. Jedno jest pewne, że była to swego czasu maszyna dobrej klasy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach