Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 Wydzielone z tematu http://www.webhostingtalk.pl/topic/9969-opinie-webhpl/page__st__480 -------------- wydruków z pdf'a skarbowy nie tolerował Tak na marginesie to niby jak US miał to stwierdzić? Na szczęście już z PDFami nie ma żadnych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aladin07 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 Tak na marginesie to niby jak US miał to stwierdzić? długo można z nimi dyskutować na ten temat, ale skoro faktura nie spełniała formalnych wymogów dla faktury elektronicznej to potrzebowałem oryginału ale jak piszesz "Na szczęście już z PDFami nie ma żadnych problemów." także teraz mi będzie wystarczał pdf jeśli opłacane usługi będą realizowane w tym roku bo za zeszły rok i tak potrzebna jest jeszcze oryginalna wersja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 w tym roku bo za zeszły rok i tak potrzebna jest jeszcze oryginalna wersja Wystarczy, że wydrukujesz sobie i włożysz do pozostałych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 długo można z nimi dyskutować na ten temat, ale skoro faktura nie spełniała formalnych wymogów dla faktury elektronicznej to potrzebowałem oryginału Bo to nie była FV elektroniczna tylko zwykła. Drukujesz i już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aladin07 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 z PDF'ami nie ma problemów od 3 lat jak pamiętam... chyba, że za biurkiem siedzi stara... Pani która powinna siedzieć w domu przy kominku a nie młoda obrotna seksy księgowa etc. Dałyby prace młodym to nie... siedzą i marudzą... ale w świetle prawa dopiero od tego roku nie ma z tym problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webtronic 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 Niestety nawet do tej pory jest z tym problem :/ nawet z fakturami wysłanymi pocztą, ale nie podstemplowanymi firmową pieczątką. Według pań z II US w Częstochowie to jest pranie brudnych pieniędzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 Według pań z II US w Częstochowie to jest pranie brudnych pieniędzy. Poproś o pisemne uzasadnienie tego stanowiska - podstawę prawną takiego stwierdzenia. Bo jeśli tak się tym paniom wydaje, to chyba najwyższy czas, żeby zmieniły sobie zajęcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2011 Czytam newsy na onecie - chcę wyjechać. Oglądam newsy w tv - chcę wyjechać. Czytam tutaj teksty o działaniu naszych urzędasów - chcę wyjechać jeszcze szybciej. Masakra... pazerność tych psów nie zna granic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Według pań z II US w Częstochowie to jest pranie brudnych pieniędzy. Poplułem monitor ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Faktury nie muszą być ani podpisane ani opieczętowane. Pokaż paniom odpowiedni zapis w ustawie i tyle, zresztą to nie dotyczy w żaden sposób Webh.pl.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Zgodnie z obowiązującymi przepisami faktury VAT nie muszą już zawierać ani podpisu wystawcy, ani podpisu odbiorcy: * od 1 maja 2004r. w zakresie podatku VAT; * od 1 maja 2004r. w zakresie podatków PIT i CIT podmiotów nie prowadzących ksiąg handlowych; * od 1 lutego 2005r. w zakresie rachunkowości (ksiąg handlowych). Wystarczy sam wydruk, „prosto z drukarki”, bez podpisów, pieczątek, itp. .... Podpisy na fakturach VAT wymagane są jednak w dwóch przypadkach: * na fakturze VAT RR (rolnik ryczałtowy); * na nocie korygującej – podpis akceptujący (nota korygująca jest również fakturą). Źródło: http://www.vat.pl/bez_podpisu_faktury_vat_315.php Tak więc PDF po wydrukowaniu spełnia wszystkie wymagania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smoko 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 (edytowany) z PDF'ami nie ma problemów od 3 lat jak pamiętam... chyba, że za biurkiem siedzi stara... Pani która powinna siedzieć w domu przy kominku a nie młoda obrotna seksy księgowa etc. Dałyby prace młodym to nie... siedzą i marudzą... Osobiście w swoim US widziałem tylko jedną seksi księgową w sumie nie była księgową , była na rejestracji ehheheh Druga sprawa. Prawdziwi mężczyźni kłócą się z US plusy - niechętnie mogą przyznać Ci rację, choć będą kombinować aby znaleźć Ci inną rzecz ,żeby zataić tą pierwszą co wyjdzie na ich i jeszcze dadzą Ci mandat Ale zabawa przy tym jest dobra a i dla Tych co jeszcze nie mieli kontroli w książeczce każecie się podpisać np US i potem jak będzie chciała druga kontrola wejść to wiadomo pokazujemy książeczkę i grzecznie się żegnamy Potwierdzone w praktyce Trzeba szrajbnąć jakiegoś blogaska (lub poszukać) odnośnie polskich urzędasów Edytowano Styczeń 6, 2011 przez smoko (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Źródło: http://www.vat.pl/be...ury_vat_315.php Tak więc PDF po wydrukowaniu spełnia wszystkie wymagania Podstawa do wystawiania faktur VAT bez podpisu osoby uprawnionej do jej wystawienia oraz odbioru, jest §9 RozporzadzeniaMinistra Finansów z dnia 25 maja 2005 r. Dz. U. Nr 95/2005 poz. 798 Stopka w systemie szybkafaktura.pl - podaj to księgowej / Pani z US Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach