szakamafa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2010 W jaki sposób wykonać update VAT'u do 23% dla wystawionych już faktur pro forma (tych z panelu) które nie są opłacone? Zmiana Tax Rules VAT'u na 23% nic nie da dla wystawionych już dokumentów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2010 Napisaliśmy skrypt który należy dopisać do cron'a i odpalić o 00:00. Skrypt należy uzupełnić o swoje dane do bazy: http://www.hoseo.pl/update_whmcs_vat23.sh Należy również sprawdzić poprawność ścieżek, skrypt jest pod instalację MySQL w DirectAdmin (Debian Lenny). Skrypt najpierw zrobi backup bazy do określonego katalogu. UPDATE: Oczywiście jak ktoś zauważy, że gdzieś jeszcze zmiana jest potrzebna to prosimy o informacje. My sprawdzaliśmy i wygląda, że to wystarczy. Założenie jest takie jak wyżej, czyli dla wystawionych faktur pro forma (nieopłaconych) zostanie doliczony VAT 23%, a nie 22%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Napisaliśmy skrypt który należy dopisać do cron'a i odpalić o 00:00. Skrypt należy uzupełnić o swoje dane do bazy: http://www.hoseo.pl/..._whmcs_vat23.sh Należy również sprawdzić poprawność ścieżek, skrypt jest pod instalację MySQL w DirectAdmin (Debian Lenny). Skrypt najpierw zrobi backup bazy do określonego katalogu. UPDATE: Oczywiście jak ktoś zauważy, że gdzieś jeszcze zmiana jest potrzebna to prosimy o informacje. My sprawdzaliśmy i wygląda, że to wystarczy. Założenie jest takie jak wyżej, czyli dla wystawionych faktur pro forma (nieopłaconych) zostanie doliczony VAT 23%, a nie 22%. Testował ktoś z was ten skrypt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Tak, ja go pisałem i testowałem, działa dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2011 Ok dzięki za upka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach