moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 kisiek mozesz odpowiedziec na pkt3 z mojego postu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 @qba Spokojnie powoli ale dokładnie przywracanie @moron Przykro mi osobiście nie mogę tego stwierdzić musiał bym się Szefa spytać jak to liczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 To był backup jedyny co był na dysku starym nie wpiętym w macierz. Teraz na bieżąco wrzucamy te które uda nam się uratować z macierzy z dnia awarii . Nie ma to jak poleganie na macierzy jako backupie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 temat o opiniach a wygląda jak bok firmowy ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 @Edart - byc moze ale jak na razie to jedyna forma biezacych informacji o stanie awarii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnyZajaczek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 Nie ma to jak poleganie na macierzy jako backupie. Właśnie to mnie zastanowiło. Jeśli już trzymać backupy na tych samych serwerach, to backup z serv#1 idzie na dysk w serv#2, jeśli trzymamy backupy z 2 ostatnich dni to kolejny backup z serv#1 idzie tym razem na serv#3 banalne, a znacznie ogranicza prawdopodobieństwo takiej wpadki jak teraz no chyba że tak właśnie było a padły macierze w 2 serwerach równocześnie, i backup #2 był na #3 który też padł btw. admin jednej ze stron które ucierpiały na tej awarii, robił co tydzień backup bazy danych, i trzymał je wszystkie... na serwerze - polecam na przyszłość pamiętać o takim szczególe, że backup powinien znajdować się w innym miejscu niż backupowane dane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trinh 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 kij z backupem, przezorny zawsze ubezpieczony akurat na dysku się uchowały kopie więc jedynie kilka plików, które wylądowało na ftp odleciało w niebyt amen. zamiast zabawy z kopiami lepiej postawić serwer na nogi :f bo dalej działa na rescuecd bez możliwości zmiany hasła czy dostępu do phpmyadmin :< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 hasła są zmienialne przez admina phpmyadmin działa bez zarzutu bo sam z niego korzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 hmm z livenet.com.pl wlasnie poieram sobie jakis backup ciekawa sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 ciagle na serwerze jest STARY update !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 kisiek, to spytaj sie szefa co po tym ze jest dostep do serwera skoro za x dni wszystko zostanie nadpisane backupem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 zapraszam na bok@livenet.pl bo tam znajdują się informacje ja z domu nie mam dostępu do takich danych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 @ kisiek nie obraz sie ale nie zartuj sobie z nas bo sam dobrze wiesz ze bok@livenet.pl to studnia bez dna (odpowiedzi).. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 zapraszam na bok@livenet.pl bo tam znajdują się informacje ja z domu nie mam dostępu do takich danych @moron Przykro mi osobiście nie mogę tego stwierdzić musiał bym się Szefa spytać jak to liczyć nie jestem waszym klientem wiec to nie moj interes ale czulbym sie troche oszukany jak by przez tydzien nie mogl uzywac konta a mialbym za nie placic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trans 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 To jest normalnie jakaś farsa! Od tygodnia co kilka dni baza mysl pada (host na serverze2 u nich). Często strona nie może nawiązac połaczenia mimo iż phpmyadmin dobrze działa. Dzisiaj ponownie i dla mnie miarka się przebrała, teraz to już nawet phpmyadmin nie działa, nie mam jak kopii zrobić: </h1> <h1>phpMyAdmin - Błąd Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly. Nie wiem może naprawde mają poważne kłopoty. Ale ja radze poprostu zastanowić się 2 razy zanim wybierze się hosting. Przechodzę na nazwa.pl i mam nadzieje, że tam będzie lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 To jest normalnie jakaś farsa! Od tygodnia co kilka dni baza mysl pada (host na serverze2 u nich). Często strona nie może nawiązac połaczenia mimo iż phpmyadmin dobrze działa. Dzisiaj ponownie i dla mnie miarka się przebrała, teraz to już nawet phpmyadmin nie działa, nie mam jak kopii zrobić: </h1> Nie wiem może naprawde mają poważne kłopoty. Ale ja radze poprostu zastanowić się 2 razy zanim wybierze się hosting. Przechodzę na nazwa.pl i mam nadzieje, że tam będzie lepiej. Nazwa.pl? Nie zagościsz tam zapewne za długo eot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Przechodzę na nazwa.pl i mam nadzieje, że tam będzie lepiej. Zamienił stryjek siekierkę na kijek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Nazwa.pl? Nie zagościsz tam zapewne za długo Zamienił stryjek siekierkę na kijek Nie przesadzacie trochę? Wiadomo, że nazwa to nie dHosting () ale porównywanie ich do LiveNet'u to lekka przesada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 jakosc bedzie super extra ale dla wizytowki - jak zacznie wysysac 50% zasobow konta to sie zaczna czepiac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
virrar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Z tego co mi wiadomo backup baz mysql będzie przywracany sprzed 3 dni przed awaria. Czyli jeżeli miałem swój własny backup i udało mi się uratować stronę to wy mi ją teraz zepsujecie instalując backup sprzed 10 dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2008 Dzis - kolejny dzien starego backupu - dzieje sos cos w ogole? Czy livenet zabiera swoj stolik i zmywa sie z rynku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trans 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Zastanwiam się tylko czy udostępnia jeszcze dostęp do bazy mysql czy już całkiem kaplica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Kolejny dzien nic sie nie dzieje. Ktory to juz z kolei? Stracilem rachube... :/ Szukalem i nie znalazlem regulaminu na livenecie. Prawdopodobnie jesli nie otrzymam zwrotu zaplaconych za rok z gory pieniedzy oddam sprawe do Rzecznika Praw Konsumenta. Jakie dokumenty nalezy przedstawic? Ktos juz mial do czynienia z ta instytucja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 klasyczne nie wywiazanie sie z umowy powinni ci oddac pieniadze za niewykorzystany okres abonamentowy jak bys chcial pelna oplate to juz raczej do sadu cywilnego bys musial isc... edit: regulamin http://livenet.pl/regulamin.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Ktoś ma jakiś kontakt działający poza godzinami pracy do Livenetu ? Mam bardzo pilną sprawę do wyjaśnienia. Jeśli któryś z klientów posiada proszę o PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach