HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Witam, jak w temacie - szukam ciekawej oferty na serwer dedykowany. Przeglądałem oferty m.in. OVH, Hetzner, Leaseweb, i innych. Z OVH przypadł mi do gustu ten serwer (link), w hetzner ten (link) - leaseweb skreśliłem. Doczytałem się na forum tego, że hetzner po przekroczeniu transferu ( w tym przypadku 5TB ) blokuje na stałe łącze na poziomie 10mbps, moje pytanie do Was czy to prawda ? Kolejne pytanie to jaką firmę polecacie pod taką działalność, gdzie najlepiej umieścić serwery oraz czy dobrym wyborem było by wybranie OVH. Budżet miesięczny na serwer mam na chwilę obecne do 1,500zł Pozdrawiam, Robert Kołodziejczyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Ja z hostingiem przeniosłem się z OVH do Leaseweb, i niebo lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Zaczynasz z firmą i odrazu w koszta? Weź sobie VPS lub reseller na początek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Wolę zaczynać od serwera dedykowanego - większe możliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Doczytałem się na forum tego, że hetzner po przekroczeniu transferu ( w tym przypadku 5TB ) blokuje na stałe łącze na poziomie 10mbps, moje pytanie do Was czy to prawda ? Tak, pisze przecież na ich stronie w ovh również masz limity. Na Twoim miejscu raczej celowałbym w hetznera. Co do większych możliwości, to samo zrobisz na vps'ie, a są to dużo mniejsze koszta. Po co wydawać Bóg wie ile, skoro można zaoszczędzone pieniądze wrzucić np. w reklamę? Gdy będzie więcej klientów, spokojnie będzie można się bawić w dedyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Więc, gdyby przyjąć - wybieram Hetzner - na początek 10TB by wystarczał ? I jak by to wszystko chodziło przy ograniczeniu do 10mbps ( stawiam, że dosyć kiepsko ) Nie ma innych firm z podobnymi ofertami lecz z większym limitem transferu ? Tak poza tematem, mam pytanie. Księgowy wyjechał i nie mam z nim obecnie kontaktu a muszę wiedzieć czy kupując serwer/y w niemczech mogę odciągać podatki dla firmy w Polsce ? Dodam jeszcze pytanie o dyski. Duża różnica jest pomiędzy dyskami SATA II a SAS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Jeśli posiadasz NIP z dopiskiem EU to możesz odliczyć, to jeden papierek w US. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Jeśli posiadasz NIP z dopiskiem EU to możesz odliczyć, to jeden papierek w US. Skoro tak to wygląda, muszę zdecydować się na dedyka w OVH. Chyba, że znacie inne Polskie firmy godne polecenia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Chyba zwykły rachunek także można odliczyć, wystarczy dobry księgowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 A co za problem aby uzyskać ten "dopisek EU" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Mała poprawka, jednak posiadam w/w wpis. Więc, jeszcze raz spytam - co lepsze OVH czy Hetzner ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Hetzner. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 A co za problem aby uzyskać ten "dopisek EU" ? Trzeba być na VAT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2010 Jeszcze nie wykorzystałeś 5 TB, a już wołasz o 10 W ovh przeważnie nie działa licznik danych i bywa, że możesz nawet 1-2 TB więcej wyciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Jeszcze nie wykorzystałeś 5 TB, a już wołasz o 10 W ovh przeważnie nie działa licznik danych i bywa, że możesz nawet 1-2 TB więcej wyciągnąć. Skoro pozwalają mi obecnie na to finanse, chciałbym się zabezpieczyć. Poza tym nie zamierzam zwinąć się szybko Jeszcze pytanie, duża różnica pingów będzie pomiędzy OVH a Hetzner ? Oraz czy ta różnica pingów będzie miała jakieś większe znaczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Skoro pozwalają mi obecnie na to finanse, chciałbym się zabezpieczyć. Poza tym nie zamierzam zwinąć się szybko Ale po co płacić za 10TB, skoro w pierwszym miesiącu ledwo 250-500GB zużyjesz... Chyba że robisz "wszystko nielimitowane" Jeszcze pytanie, duża różnica pingów będzie pomiędzy OVH a Hetzner ? Oraz czy ta różnica pingów będzie miała jakieś większe znaczenie. Nie jest to duża różnica, 6-15ms. Niezauważalna dla end-usera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Za pewne i tak będziesz migrował od serwerowni do serwerowni bo zawsze coś jest nie tak (życzę jak najlepiej ale widać różnie to bywa) Lepiej nie przepłacać na początku a za 2-3 miesiące przejść na lepszą maszynę z większym transferem (i być może droższą niż stać Cię obecnie). Klientów przybędzie, maszyna zyska większe obciążenie i sam zobaczysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HyperHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Dlatego, chcąc uniknąć takich problemów - piszę do Was W przyszłości mam plany, aby założyć swoje datacenter w Holandii - obecnie uczę się w tym kierunku również w Holandii. Ale czas pokaże Ten hosting ma być dla mnie takim pozytywnym doświadczeniem które przyda mi się później, a może nawet uda się ten hosting prowadzić do czasu aż będę chciał otworzyć swoje datacenter.... kto wie. Więc, skoro te pingi nie mają aż takich wielkich różnic, jestem za OVH ostatecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach