DawPi 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2010 (a niektóre hostingi mają do tego inklinacje). Również lubię pisać mądrze, ale nie stosuję słów, których znaczenia nie jestem pewny. Możesz wyjaśnić powód użycia słowa inklinacja w kontekście Twojej wypowiedzi? W sumie możesz na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2010 Również lubię pisać mądrze, ale nie stosuję słów, których znaczenia nie jestem pewny. Możesz wyjaśnić powód użycia słowa inklinacja w kontekście Twojej wypowiedzi? W sumie możesz na PW. To ja tak sięgnę do swojej łaciny. Inclinatio czyli pochylenie, ale może być też w sensie skłonność, pociąg (w rozumieniu tendencji do robienia "czegoś"), swego rodzaju upodobanietłumacząc brzmiałoby to tak niektóre hostingi mają do tego skłonność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spooll 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2010 Również lubię pisać mądrze, ale nie stosuję słów, których znaczenia nie jestem pewny. Możesz wyjaśnić powód użycia słowa inklinacja w kontekście Twojej wypowiedzi? W sumie możesz na PW. wg. słownika kopalińskiego : inklinacja skłonność, upodobanie; sympatia, pociąg do kogo; ale wpisałeś inklinacja w google i przeczytałeś z wikipedii (bo to 1 wynik w google) że to pojęcie z fizyki kąt nachylenia, nachylenie. - załamać się można. chodziło mi o skłonność, upodobanie. szkoda, że obśmiewasz innych samemu rozumiejąc tak niewiele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pehape 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2010 Moderator śpi czy co ? Mój off topic został natychmiast usunięty, a tu czytam przepychanki od kilku dni niezwiązane z tematem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach