Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Witam Mam dziwny problem z wysylaniem/odbiorem poczty z hostingu. Dwa dni temu zmienilem hosting, dns, domena .eu , ustawilem dane do skrzynki ktora mialem wczesniej (zmienily sie dns,ip. reszta to samo) Po wyslaniu emaile nie dochodzi poczta i tak samo przy przychodzacych (test gmail,o2). Dodam jeszcze ze w whoisach serwer widzi dns, ale pokazuje mi stary IP. (host poprzedniego providera). W programie pocztowym laczy sie z kontem Co robil, mozliwe ze to wina propagacji dnsów? (moze jakis test,comenda w php zeby sprawdzic co jest zgrane) dzieki za pomocne info! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Jaka domena ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Jaka domena ? Poufne info jesli potrzbujesz jakies dane MX, itp. to moge podac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 http://ftp.menandmice.com/knowledgehub/tools/dig zobacz sobie tutaj na jakim IP Twoja domena działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 http://ftp.menandmic...gehub/tools/dig zobacz sobie tutaj na jakim IP Twoja domena działa. ns1.myhost.com. 3480 IN A 49.24.155.407 ns4.xantrex.com. 3480 IN A 277.52.316.233 Dns poprzedniego hostu sa inne (86.73.329.57) jednak te powyzej sa ok naleza do hosta obecnego Name server: wybralem i widze ze pierwszy nie zalapal jeszcze czyli przez to nie dziala poczta mam rozumiec? dlugo sie czeka na propagacje domeny .eu? Nic juz z tego nie wiem, a numer ip. serwera, jest inny ktory dostalem do logowania przez cpanel ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Na pewno dobre DNSy podałeś? Strona normalnie funkcjonuje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Na pewno dobre DNSy podałeś? Strona normalnie funkcjonuje ? No nie te dns co sa to fikcja zmienione sa ma sie rozumiec(poufnosc klienta) strona laduje sie ladnie, poczta loguje przez klienta, nie dochodzi poczta i po wyslaniu to samo Ip. domeny i dnsow(fikcyjne) mydomain.eu. 14370 IN A 123.72.2656.850 ns1.myhost.com. 3480 IN A 49.24.155.407 ns4.xantrex.com. 3480 IN A 277.52.316.233 Jak sprawdzam na innych stronach Server Stats w whoisach to pokazuje stare IP. serwera oczywiscie emaila i domene usunolem ze starego hostingu w cpanelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Poufne info jesli potrzbujesz jakies dane MX, itp. to moge podac? Ip. domeny i dnsow(fikcyjne) To wynajmij sobie albo wróżkę, albo też jakiegoś administratora, który za drobną opłatą podpisze klauzulę poufności i ci to zrobi. Wróżką tu nikt nie jest na tym forum, żeby zgadnął, w czym łaskawy pan zrobił błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 No sory... wszystko zrobilem dobrze jestem pewny w 100% wina lezy po stronie propagacji DNS, serwera, lub konfiguracji poczty na serwerze... pytam o to bo moze ktos mial taki problem, poza tym pisze ci o szczegolach poza podaniem prawdziwych danych dzieki za wszystko! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Szczegółami mamy walić a nie wiadomo które dane z tych podanych są prawdziwe. Jak nie napiszesz o co chodzi ludzkimi słowami to temat idzie do kosza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 Szczegółami mamy walić a nie wiadomo które dane z tych podanych są prawdziwe. Jak nie napiszesz o co chodzi ludzkimi słowami to temat idzie do kosza. Spoko polityke tu macie przez to ze nie podam danych do serwisu klienta to temat trafi do kosza....niezle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2010 nie rozumiesz, debugowanie niewiadomo czego niewiadomo z jakich danych to dla ludzi tutaj lekka strata czasu, jakbys podal domene bys mial odpowiedz w kilkanascie minut Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2010 Przeniosłem do odpowiedniego działu, a tym dziale post jest niezgodny z regulaminem ( http://www.webhostingtalk.pl/topic/16429-wazna-uwaga-dt-umieszczania-prosb-o-pomoc-w-konfiugracji-serwerow-dns-dla-waszych-domen/ ) więc zamykam;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach