Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Cześć, mam kasę na "płacę z allegro" i zastanawiam się czy da się z tego zapłacić na innej aukcji (nie przelewając na swoje konto) ? Trochę mi się nie widzi wypłata środków na moje konto, bo to będzie trwało 5 dni (jak zwykle). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Niestety musisz przelać na swoje konto. Też liczyłem na to, że chociaż prowizję będzie można z tego pokryć, ale niestety nie ma takiej możliwości... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maminowiec 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Z tego co sie orientuje to wypłata tylko na konto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Szkoda. Lekka bzdura jest z tym "Płacę z Allegro". ani z tego nie opłacisz innej aukcji, ani prowizji za aukcję :| Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Jedyna zaleta tego, to fakt, że nie musisz logować się na swoje konto/konta bankowe w przypadku sprzedaży. Wszystkie informacje na temat wybranej formy wysyłki, ilości zakupionych przedmiotów oraz potwierdzenie dokonania wpłaty masz w jednym miejscu. Minusem największym jest to, że musisz trochę poczekać na Twoje własne pieniądze, którymi allegro obraca zanim wypłaci Ci je na Twoje konto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 Cześć, mam kasę na "płacę z allegro" i zastanawiam się czy da się z tego zapłacić na innej aukcji (nie przelewając na swoje konto) ? Trochę mi się nie widzi wypłata środków na moje konto, bo to będzie trwało 5 dni (jak zwykle). 5 dni?u mnie wypłata z Płacę z Allegro trwała 24 godziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2010 5 dni?u mnie wypłata z Płacę z Allegro trwała 24 godziny. No właśnie też mnie to zastanawia, u mnie tak samo. Kilka razy wypłacałem i zawsze następnego dnia kasa była. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 Przesadziłem pisząc 5 dni, ale zawsze czekałem od 2 do 3 dni. Mam konto w PKO - może to dlatego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 A może po drodze wkradł się weekend i święta i stąd wzięło się 5 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 A może po drodze wkradł się weekend i święta i stąd wzięło się 5 dni A co ma weekend do przelewów elektronicznych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aimer Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 A co ma weekend do przelewów elektronicznych ? Przelewy elektroniczne między bankami przesyłane są w sesjach ELIXIR. A po 2 Allegro zapewne zarabia na tych przelewach, wypłata trwa ileś tam dlatego, że mogą je lokować na nocnych lokatach, poczytajce CafeAllegro, u mnie wypłata przekazem pocztowym "szła" koło 10 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 @xorg: Zerknij tutaj: http://www.money.pl/banki/elixir/ Sesje ELIXIR masz tylko w dni robocze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 A po 2 Allegro zapewne zarabia na tych przelewach, wypłata trwa ileś tam dlatego, że mogą je lokować na nocnych lokatach Co w tym złego? Każdy bank zarabia w taki sam sposób i nie tylko bank. Każda mądra firma także lokuje tak swoje środki. Oczywiście wolałbyś pewnie płacić ze swojej kieszeni, ale większości to się nie kalkuluje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 Sesje ELIXIR masz tylko w dni robocze. O rzeczywiście - tandeta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2010 O rzeczywiście - tandeta. Cóż, jeśli ci się spieszy (i jesteś w stanie za to zapłacić + twój bank stwierdzi, że jesteś na tyle ważny, że można ci to zaproponować) to zawsze możesz wysłać sobie transakcję całodobowym SORBNETem Dziwną rzeczą jest lud, który za przelewy płaci grosze (albo i nawet nie płaci) i wymaga, żeby międzybankowe rozliczenie jego przelewanego majątku pojawiało się on-demand u odbiorcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xperia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2010 Udalo sie komus z was usunac podany numer konta do tych platnosci z allegro? mecze sie z nimi juz kilka dni, zlewaja sprawe dzieki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Cóż, jeśli ci się spieszy (i jesteś w stanie za to zapłacić + twój bank stwierdzi, że jesteś na tyle ważny, że można ci to zaproponować) to zawsze możesz wysłać sobie transakcję całodobowym SORBNETem Zapomniałeś dodać, że w niektórych polskich bankach minimalna wartość przelewu via SORBNET to milion złotych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Zapomniałeś dodać, że w niektórych polskich bankach minimalna wartość przelewu via SORBNET to milion złotych Co to dla mnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Żeby usunąć stary numer konta trzeba podać numer ostatniej transakcji. Jeżeli takiego nie posiadasz to niestety trzeba wysyłać prośbę na piśmie żeby usunęli stary numer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Zapomniałeś dodać, że w niektórych polskich bankach minimalna wartość przelewu via SORBNET to milion złotych Sorbnetem możesz i złotówkę sobie wysłać technicznie rzecz biorąc. Jak ofc. za to odpowiednio zapłacisz. A że nie jest to tania zabawa, to większość banków ma to głęboko w ofercie ukryte. 1 mln zł to próg, przy którym obowiązkowo pcha się transakcje przez sorbnet, a nie elixirem, więc tutaj żaden bank łaski nie robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach