Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 Jak w temacie - co o tym sądzicie? http://www.leaseweb.com/en/about-us/press/leaseweb-expands-into-german-speaking-region http://www.netdirekt.de/c/cms/front_content.php?client=1&lang=3&idart=220&idcat=22 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 Nie wiedziałem że netdirekt miał tak mało klientów/serwerów (3000/6000). Prawdę powiedziawszy zawsze myślałem że mają min 10 000 serwerów. Leaseweb ma teraz 36 000 serwerów - nie wiem czy to dużo czy to mało. w porównaniu do takiego ovh jest to ze 3 razy mniej. Support radzi sobie nie najgorzej w przypadku problemów z płatnościami, od technicznych nigdy nic nie miałem. Poza sytuacją że 'ukradłem' IP (tzn zrezygnowałem z IP, ale zapomniałem wyłączyć te IP na maszynie) i zablokowali serwer 10 minut po mailu że mam 24 h na wyłączenie tych IP ;-) Mam nadzieję że support techniczny jest na lepszym poziomie niż parę lat temu, gdyż maszyna z której korzystam ma już 3 lata działania za sobą, często under heavy load;-) Generalnie jakiś dziwny post mi wyszedł - chciałem porównać LW do ovh jeśli chodzi o liczbę serwerów/obsługę techniczną. @Adam: korzystałeś z pomocy technicznej w LW ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 (edytowany) @Adam: korzystałeś z pomocy technicznej w LW ? Dość często. Chłopaki nawet (jak się ich zapyta), sprawdzają czy w szafie byłoby miejsce wolne na drugą maszynę Edytowano Grudzień 17, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 w LW wkurzyło mnie że jak chciałem firewall zamontować to powiedzieli że trzeba będzie serwer przenieść i zmienić IP. DOWN na kilka/kilkanaście godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 2 lata temu było nieciekawie jeżeli chodzi u support z ich strony. Teraz słyszałem, że się pozmieniało i nawet paru naszych rodaków tam pracuje, więc jakoś lepiej nas traktują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 więc jakoś lepiej nas traktują Raz nawet zadzwonili z przeprosinami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 Trzeba przyznać że w ciągu 3 lat posiadania u nich serwera udało mi się zbić pierwotną cenę wynajmu z 150E/miesięcznie na 200E kwartalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2010 Także nie wiem o co chodzi w tym poście. To że mi zrównali cenę w LW do aktualnych cen konkurencji to oznacza że popłynęli ? 3 lata, parę tylko ticketów do techicznych, parę zapytań na handlowy - chyba nie jestem złym klientem. Jak dla mnie to jest dbanie o klienta, ale może po prostu nie 'płynę' z duchem czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Przepraszam, że w tym temacie, ale bezsensu jest tworzyć nowy. Na ich stronach napisane są ceny bez VAT, po dodaniu do koszyka jest również cena bez VAT, lecz można zmienić na stronę zawierającą cene z VAT. Czy jako osoba nie mieszkająca w Holandii, będę musiał zapłacić VAT? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 Jeśli nie bierzesz serwera na działalność gospodarczą,będziesz musiał zapłacić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2010 To w takim razie serwer w LeaseWeb wychodzi dosyć drogo, a szkoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach