Gość AceDude Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Planuję napisać aplikację-backend do zarządzania bazą MySQL. Zastanawiam się, jaki język wybrać? Javę (+NetBeans)? C++ (+Qt)? Nie znam tych języków, ale nauczenie się ich nie będzie dużym problemem. Java wydaje mi się wolniejsza i trudniejsza... ale można ją zintegrować z PHP (przyda mi się to) no i fajne jest łatwe przenoszenie pomiędzy Win a Linuksem. Macie z tym może jakieś doświadczenia, opinie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Wybierz Javę. Nie wydaje mi się żeby była jakoś nadzwyczajnie wolna. U mnie działa szybko. Parę softów w tym napisałem i jestem zadowolony z Javy, a co ważniejsze, jest przenośna. Do tego używam Netbeans. Zależy jak chcesz się łączyć z tą plikacją, możesz zrobić coś klient-server czy webserwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Hm, w sumie to nie będzie nic szczególnie zaawansowanego, bo na zwykłych zapytaniach SQL chcę to oprzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Jeśli nie musi być to pod linuksa, a wręcz ma być jedynie pod Windowsa, to rozważ C#. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Zależy mi na elastyczności, c# odpada, mimo tego, że to bardzo fajny język. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 No to Javka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach