northwest 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Witam serdecznie, mam skrypt PHP w katalogu /var/www/cron2.php którego chciałbym uruchamiać o 23.50 każdego dnia. Jak to najłatwiej zrobić? Mam VPSa z linią komend tylko i nie bardzo wiem jak to zrobić http://www.debian-administration.org/articles/56 próbowałem podziałać w oparciu o ten artykuł, ale nie działa mi nic Z góry dzięki za pomoc, Northwest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Najpierw wykonaj polecenie crontab -e Potem w edytorze dodaj linijkę 50 23 * * * cd /var/www ; php /var/www/cron2.php Następnie zapisać zmiany i zamknąć edytor. Po jego zamknięciu powinien pojawić się komunikat o aktualizacji tablicy crontab dla użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Najpierw wykonaj polecenie crontab -e Potem w edytorze dodaj linijkę 50 23 * * * cd /var/www ; php /var/www/cron2.php Następnie zapisać zmiany i zamknąć edytor. Po jego zamknięciu powinien pojawić się komunikat o aktualizacji tablicy crontab dla użytkownika. dzięki :-) ps. ta godzina jest w dobrym formacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Tak. dzięki wielkie za pomoc :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach