Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Po blokowanie nie używanych nie potrzebnych portów, wzmocni bezpieczeństwo przed, trojanami szkodliwym oprogramowaniem tzn RootKitami Jak sprawdzić które porty są nie używane/niepotrzebne? Zamyka się porty za pomocą dodawania regułek do Iptables? Bo mój serwer opętały RootKity I dostałem informacje od firmy ze z mojego serwera są ataki DDoS wychodzące na inne maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Zainstaluj/zlec instalacje http://www.rfxn.com/projects/advanced-policy-firewall/ Codziennie chrootkit w cronie. Update wszystkich uslug, zabezpieczenie php etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2010 Zmień logikę myślenia. Zamiast zastanawiać się, co blokować podejdź z drugiej strony. Zablokuj wszystko i zastanawiaj się, co ci jest publicznie potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2010 Zamiast blokować skutek znajdź przyczynę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach